keskiviikko 1. kesäkuuta 2022

Dekkariviikko ja muita suunnitelmia


Kesä käynnistyy mitä hauskimmalla tavalla, nimittäin dekkariviikolla, jota vietetään (kirja)blogeissa 6.-12. kesäkuuta. Tänä vuonna bongasin ilmoittautumispostauksen ajoissa ja päätin osallistua sen enempää pähkäilemättä. Rikoskirjallisuus kokonaisuudessaan on yksi suosikkigenreistäni, joten olen tästä erittäin innoissani.

Viikon vetäjäKirsin kirjanurkka

Linkin takaa löydät muunmuassa osallistumisohjeet ja listan blogeista, jotka ovat jo ilmoittautuneet mukaan.

Dekkariviikon suunnitelmat:

Niin kuin asiaan kuuluu, aion lukea ja kuunnella dekkareita. Kävin läpi kirjahyllyäni ja valitsin sieltä neljä kirjaa, jotka tuntuivat tällä hetkellä kiinnostavan eniten. Lisäksi laitoin listalle kaksi kirjastosta lainattua kirjaa. Olen melko hidas lukija, joten pidin listan suppeana. Jos saisin luettua kaksi fyysistä kirjaa viikossa, se olisi hyvä saavutus!

Äänikirjoja kuuntelen huomattavasti nopeammin, joten niitä saattaa mahtua dekkariviikolle useitakin. Storytelin kirjahyllystä löytyy niin valtava määrä dekkareita, että en ryhtynyt vielä tekemään tarkkaa kuuntelulistaa. Dekkariviikon ensimmäisessä postauksessa kerron, mitkä kirjat ovat lopulta valikoituneet viikon sisällöksi.

Fyysiset dekkarit:

1. Lumikin on kuoltava - Nele Neuhaus

2. Pettävä hiljaisuus - Karin Slaughter

3. Julmat jäähyväiset - Michael Connelly

4. Sevillan sokea mies - Robert Wilson

5. Verijälki - Mikael Viima

6. Haka - Tuomas Lius

Näiden lisäksi minua houkuttelee ajatus joidenkin suosikkien lukemisesta uudelleen. Mutta katsotaan, kuinka lopulta käy.

Blogi ja Instagram

Julkaisen aiheeseen liittyviä postauksia täällä ja Instagramissa: @loputonromaani

Ideoita syntyi hetkessä enemmän kuin viikossa on päiviä, joten parhaassa tapauksessa julkaisen jotain joka päivä. Joka tapauksessa tavoitteeni on julkaista enemmän kuin yksi postaus viikon aikana. En määritellyt vielä aiheita tarkkaan, mutta todennäköisimmät postauspäivät ovat blogissa maanantai, keskiviikko, perjantai ja sunnuntai. Instagramissa julkaisen todennäköisesti jotain joka päivä. Varsinaisen dekkariviikon jälkeen teen vielä koontipostauksen.

Muut kesäkuun suunnitelmat

Vaihdan juhannuksen tienoilla paikkakuntaa muutamaksi viikoksi, joten kesäkuun ensijainen tavoite on lukea keskeneräisiä fyysisiä kirjoja loppuun. Lisäksi minulla on odottamassa runsaasti kirjoja, jotka liittyvät jollain tavalla joko omiin kirjoitusprojekteihini tai opiskeluun. Arvelen, että kesäkuusta tulee toistaiseksi vuoden monipuolisin kuukausi lukemiston suhteen.

Pitkähkön blogitauon (tai pikemminkin jumin) jälkeen haluaisin taas saada säännöllisestä julkaisurytmistä kiinni. Aiheista ei ainakaan ole pulaa. joten toivoa on! Dekkariviikkoa lukuun ottamatta julkaisen kesäkuussa todennäköisesti yhden tai kaksi postausta viikossa.

Kysymyksiä sinulle:

Luetko dekkareita? Osallistutko dekkariviikkoon?

Minkälaisia dekkariaiheisia tekstejä haluaisit lukea?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti