lauantai 2. huhtikuuta 2022

Kirjoittamisen kuulumiset 1/2022: Mitä tapahtui maalikuussa & huhtikuun suunnitelmat

Rikon blogihiljaisuuden tällä kertaa poikkeuksellisesti lauantaina, sillä postauksen aihekin on tavanomaisesta poikkeava; kirjoittaminen.

Lukeminen ja blogin päivittäminen jäivät maaliskuussa sivurooliin, koska olen keskittynyt kirjoittamiseen. Tänä vuonna isoin kirjoittamiseen liittyvä tavoitteeni on tehdä siitä säännöllisempi osa arkeani ja päästä pitkistä kirjoittamistauoista eroon. Olen huomannut, että aiheeseen liittyvien päivitysten tekemisen Instragramissa edistää luovaa työskentelyä. Niinpä päätin tänä vuonna myös tosissani yrittää tehdä saman myös blogissa jossain muodossa. Katsotaan, mitä tälle hankkeelle lopulta tapahtuu.

Tämän postauksen tarkoitus on olla sekä tilannepäivitys että lähitulevaisuuden pohjustus. Kirjoittamiseen liittyviä postauksia saattaa ilmestyä tänne huhtikuussa enemmänkin, joten jos aihe kiinnostaa, kannattaa pitää niitä silmällä.

Työstin maaliskuussa kahta projektia, jotka esittelen seuraavaksi lyhyesti. Lopuksi kerron, mitä aion tehdä kirjoittamisen eteen huhtikuun aikana.

Projekti 1

Pääprojektini oli maaliskuussa romaani, jota kirjoitan yhdessä ystävän kanssa. Se on yhdistelmä scifiä ja fantasiaa, ja sarjan ensimmäinen osa. Kirjoitamme tällä hetkellä ensimmäistä luonnosta ja järjestelemme lopun tapahtumia paikalleen. Tiedämme siis, mitä lopussa tapahtuu, mutta pienten palasten saaminen kohdalleen on haastavaa.

Maaliskuussa pääsimme taas alkuun kirjoittamisen kanssa pitkähkön tauon jälkeen. Luonnoksen kokonaispituus on nyt noin 55000 sanaa. Olemme kuitenkin kokonaisuuteen nähden vielä luonnostelun alkuvaiheessa, joten tahdissa on paljon parantamisen varaa.

Projekti 2

Jatkoin maalikuussa jo hyvin pitkään työn alla olleen trillerin työstämistä. Myös tämä on sarjan ensimmäinen osa ja sisältää scifielementtejä.

Olen viimeisen kahden vuoden aikana työstänyt kyseistä romaania hyvin katkonaisesti. Arvelen sen johtuvan siitä, että en ole saanut ratkaistuksi tiettyä osuutta juonesta. Siihen liittyvät kysymykset ovat kaihertaneet mieltäni ja estäneet minua kirjoittamasta. Lisäksi romaanin ensimmäisessä neljänneksessä on osia, joihin en ole ollut niin tyytyväinen, että olisin voinut antaa niiden olla siihen asti, että saan ensimmäisen luonnoksen kirjoitettua loppuun.

Maaliskuussa lopulta päätin, että nyt olen viivytellyt tarpeeksi, ja ryhdyin muokkaamaan juonisuunnitelmaa uusien ideoideni mukaiseksi. Sisältö on lähestulkoon sama kuin ennenkin, mutta olen muuttanut tiettyjen tapahtumien järjestystä ja joidenkin ihmissuhteiden kulkua olennaisesti. Lisäksi minun täytyy "kirjoittaa ulos" kaksi henkilöä, joilla ei ollut tarpeeksi persoonallisuutta eikä riittävän suurta roolia tarinassa, jotta heidät olisi kannattanut säilyttää.

Huhtikuun suunnitelmat

Huhtikuu on Camp NaNoWrimo -kuukausi, ja osallistun siihen tänäkin vuonna. Tällä kertaa kuitenkin työstän useita projekteja samanaikaisesti.

Jatkan molempien pääprojektieni työstämistä eri tavoin. Ensimmäisen kohdalla keskityn uuden tekstin kirjoittamiseen ja kirjoittamista edistävien maailmaa ja henkilöitä koskevien asioiden ideoimiseen. Toivon, että saan ideoita myös kirjan lopun suhteen, sillä haluaisin saada juonen koottua valmiiksi mahdollisimman pian.

Trillerin osalta ensimmäinen tavoitteeni on saada olemassaoleva juoni korjattua kokonaisuudessaan uuden suunnitelman mukaiseksi. Samalla työstän osuutta, jossa on aukko. Toivon, että saan huhtikuussa ainakin osan siitä täytettyä, sillä se tekisi luonnoksen kirjoittamisesta helpompaa. Jos juonen editointi edistyy hyvin, saatan päästä huhtikuun aikana myös luonnoksen korjaamisen pariin.

Näiden lisäksi minulla on useita kirjaideoita, jotka ovat varhaisissa luomisen vaiheessa. Tavoitteeni on jatkaa myös niiden työstämistä, jotta myös ne etenisivät tänä vuonna seuraavaan vaiheeseen. Kerron näistä projekteista enemmän myöhemmin.

Aiheesta kiinnostuneiden kannattaa seurata minua Instagramissa (@loputonromaani), jossa päivitän edistystäni säännöllisesti. Kirja-arvioita alan postata taas pian, toivottavasti jo ensi viikolla. Niitäkin on listalla jo aika paljon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti