maanantai 7. helmikuuta 2022

Kirjasarjat 2/2022: Vanhaa ja uutta

Helmikuun kirjasarjojen listalla on sekä tammikuulta tuttuja sarjoja että uusia, lähiviikkoina aloitettavia sarjoja. Osan kirjoista haluan lukea kokonaan ja osan aloittaa, mutta joka tapauksessa projektia riittää. Kaikkien kirjojen pariin en varmasti ehdi, mutta kaikki edistyminen on plussaa.

Loppuun luettavat sarjat

1.  The Passage - Justin Cronin

Tämän kanssa en juurikaan edennyt tammikuussa, mutta nyt kun olen päässyt taas lukemisen makuun, uskon tämänkin etenevän sujuvammin.

Jatkettavat sarjat

2. The Mortal Instruments - Cassandra Clare

Kuuntelin kolmannen osan loppuun tammikuun alussa, mutta en saanut kirjoitettua siitä arviota. Niinpä en aloittanut neljättä osaa tammikuussa vaan jätin sen helmikuun tehtäväksi. Tavoitteeni on aloittaa se tällä viikolla.

3. The Infernal Devices - Cassandra Clare

Luin fyysisiä kirjoja tammikuussa hitaammin kuin odotin, joten minun täytyi siirtää myös Clockwork Princen aloittaminen helmikuun puolelle. Tarkoitus olisi kuitenkin lukea tämä helmikuun aikana loppuun asti, jotta voin lukea trilogian viimeisen osan maaliskuussa.

4. Throne of Glass - Sarah J. Maas

Jämähdin sarjan toisen osan kanssa puolenvälin tienoille siksi, että sen tapahtumat ovat niin sydäntäsärkeviä. Tarvitsin pienen tauon tunnemyrskystä, jonka ne tälläkin kertaa saivat aikaan. Helmikuun ensimmäisellä viikolla jatkoin lukemista, ja toivottavasti saan kirjan loppuun lähipäivinä. Heir of Fire pääsee vuoroon heti, kun olen kirjoittanut edellisestä osasta arvion.

5. A Song of Ice and Fire - George R.R. Martin

En ole malttanut keskittyä tämän sarjan lukemiseen, mutta helmikuussa aion ryhdistäytyä. Jos hyvin käy, saan ensimmäisen osan luettua loppuun ja toisen juuri ja juuri aloitettua. Todennäköistä kuitenkin on, että toisen osan aloittaminen siirtyy maaliskuulle.

6. Matched - Ally Condie

Aluksi tarkoitukseni oli jatkaa tämän trilogian lukemista vasta maaliskuussa. Matched osoittautui kuitenkin sen verran kiinnostavaksi tapaukseksi, että haluan tietää miten tarina jatkuu. Niinpä keskimmäinen osa pääsi helmikuun listalle.

7. Three Dark Crowns - Kendare Blake

Ensimmäisestä osasta jäi todella sekalaiset fiilikset. Siinä oli paljon yllättäviä ja virkistäviä ominaisuuksia, mutta niiden toteutus jäi vajaaksi. Henkilöihin en saanut toivomaani yhteyttä. Lisäksi juoni eteni hitaasti, minkä takia oli vaikeaa pitää mielenkiintoa yllä. Siksi minulla ei ole kova kiire aloittaa jatko-osaa, mutta todennäköisesti kuitenkin teen niin viimeistään kuun puolivälissä.

Aloitettavat sarjat

8. The Lunar Chronicles - Marissa Meyer

Aika ei riittänyt tammikuussa, joten otetaan helmikuussa uusi yritys. Ensimmäisen lukukerran perusteella tämä Cinder on todella nopealukuinen, joten voin sujauttaa sen melkein mihin väliin tahansa. Seuraavan osan pitäisi tulla pian postista, joten maaliskuussa pääsen jatkamaan ensimmäisen osan tuolle puolen.

9. The 5th Wave - Rick Yancey

Tämän YA-dystopian ensimmäinen osa kuuluu yhteen vuoden lukuhaasteeseen, joten se on korkealla tärkeysjärjestyksessä. Tavoitteeni on lukea se kokonaan helmikuun aikana.

10. Outlander - Diana Gabaldon

Tämä sarja on ollut tutkassani jo niin monta vuotta, että olen mennyt laskuissa sekaisin. Kirjojen pituus on saanut minut viivyttelemään, mutta nyt kun lisäsin Muukalaisen osaksi lukuhaastetta, minun on pidettävä aikomuksestani kiinni. Aloitan sen jossain vaiheessa helmikuuta ja luen niin paljon kuin ehdin.

11. The Liveship Traders - Robin Hobb

Robin Hobb on yksi lempikirjailijoistani, ja tänä vuonna haluan jatkaa hänen tuotantonsa lukemista. Tätä trilogiaa en ole lukenut koskaan aikaisemmin, joten kokemuksesta tulee varmasti jännittävä. Aion aloittaa tämän helmikuun aikana, mutta en usko että pääsen loppuun asti. Sivuja on yksinkertaisesti liikaa.

12. The Dresden Files - Jim Butcher 

Luin Butcherin kuuluisan sarjan ensimmäisen osan useita vuosia sitten. Tänä vuonna haluan lukea sen uudelleen ja jatkaa sen jälkeen seuraaviin osiin. Sarja on todella pitkä, joten loppuun pääseminen on useiden vuosien projekti. Jos lukisin tänä vuonna esimerkiksi kolme osaa, olisin todella tyytyväinen. Tämä on urbaania fantasiaa, joten uskon ehtiväni lukea ensimmäisen osan kokonaan helmikuussa.

13. Covenant - Jennifer L. Armentrout

Selatessani Storytelin tarjontaa läpi löysin tämän sarjan kokonaisuudessaan äänikirjoina. Se vaikuttaa ennen kaikkea viihdyttävältä ja näin ollen hyvältä vastapainolta vaativampien kirjojen rinnalle. Aioin kuunnella tämän jo tammikuussa, mutta lopulta aika loppui kesken.

14. Shadowdance - David Dalglish

Ostin tämän fantasisarjan kaksi ensimmäistä osaa monta vuotta sitten käytettyinä, mutta en silloin lukenut niitä. Toin ne joululoman päätteeksi mukanani Joensuuhun, jotta ne tulisivat tänä vuonna luetuiksi. Takakansi sai minut kiinnostumaan sarjasta niin paljon, että päätin lisätä ensimmäisen osan jo helmikuun listalle. Toivon, että ehdin lukea tämän kokonaan, mutta voi olla että myös tämä jakautuu kahden kuukauden ajalle.

***


Siinä helmikuun kirjasarjalista! Kuukauden päästä sitten katsotaan, mitkä näistä olen oikeasti lukenut.

Luetko sinä mielelläsi kirjasarjoja?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti