maanantai 8. helmikuuta 2021

Kirjoittaminen: inspiraatiota ja ideoita

Niin kuin arvelin, tammikuu oli niin kiireinen, etten ehtinyt kovinkaan paljon työstää kirjoitusprojektejani. Ainakaan konkreettisesti; ajatuksissani tarinat kyllä elivät jatkuvasti.

Pyrin kuitenkin edistämään kirjoittamista muin keinoin. Keskityin erityisesti lukemiseen, sillä säännöllisellä lukemisella on merkittävä vaikutus ajatuksenjuoksuun ja luovaan työskentelyyn. Luin päivittäin vähintään kahdesti päivässä, yleensä aamulla kahvikupin ja aamupalan ääressä ja illalla ennen nukkumaanmenoa. Monina päivinä onnistuin ujuttamaan joko äänikirjojen kuuntelua tai lyhyen lukusession myös arkiaskareiden lomaan. Lisäksi palasin yhden suosikki tv-sarjani pariin inspiraation toivossa. Suunnitelmissani on kirjoittaa kokemuksesta postauksia blogiin, joten palaan tähänkin asiaan lähitulevaisuudessa.

Rutiinin vaikutukset alkoivat näkyä, kun yksi marraskuussa alkunsa saanut idea lähti kehittymään. Kyseessä on erään scifi/fantasiamaailmassa seikkailevan sivuhenkilön taustarinaan liittyvät seikat ja kulttuuri, josta hän on alunperin kotoisin. Kokonaisuutta oli todella hauskaa ideoida, ja samalla mieleeni tuli mielenkiintoinen kytkös kirjan laajempiin juonikaariin. Olisin mielelläni vienyt ideaa vielä pidemmälle, mutta aikataulu ei antanut periksi. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa helmikuussa.

Helmikuun kaksi ensimmäistä viikkoa ovat todella täynnä työtä, joten tämäkin kuukausi varmasti painottuu ideointiin ja taustatutkimukseen. Aion pitää lukurutiinista tiukasti kiinni ja odottaa kaikessa rauhassa ajatusten kypsymistä. Olen usein yrittänyt kirjoittaa liian aikaisin ja sillä tavalla vaikeuttanut prosessia, joten tänä vuonna haluan toimia toisin.

Kuukauden jälkimmäisellä puoliskolla haluaisin paneutua erityisesti ainakin yhden projektin juonen loppuun saattamiseen. Todennäköisin kohde on vanhin sooloprojektini, jonka suhteen tein hiljattain kaksi isoa päätöstä. Juonen rakenne tai tapahtumien järjestys ei muutu, mutta muutama muu asia kyllä. Haluaisin myös täydentää osan juonen aukoista, jotta käsitys kokonaisuudesta selkiytyisi.

Koska Camp NaNoWriMo lähestyy, päätin siirtää näitä tilannepäivityksiä lähemmäs kuukauden alkua, jotta voin julkaista NaNo-suunnitelmat ennen kuin ruljanssi taas alkaa. En ole vielä päättänyt, mitä projektia työstän huhtikuussa ja millä tavalla, joten edessä on jännittäviä aikoja. Paljon riippuu siitä, mitä saan aikaan helmikuun ja maaliskuun aikana. Toivon, että kuukauden päästä minulla on enemmän edistysaskeleita jaettavaksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti