keskiviikko 5. tammikuuta 2022

Kirjasarjat 1/2022: Tammikuun projektit

Tärkein tavoitteeni tänä vuonna on lukea kirjasarjoja tiuhempaan tahtiin kuin ennen. Tavoitteen saavuttamiseksi päätin ryhtyä tekemään postauksia, joihin kokoan keskeneräiset sarjat ja lähitulevaisuudessa aloitettavat sarjat ja kirjoitan lyhyesti, missä vaiheessa olen kunkin kanssa menossa. teen tällaisen postauksen alustavasti kerran kuukaudessa. Jos väli alkaa tuntua liian tiuhalta, pidennän postausväliä. Juuri nyt tuntuu kuitenkin siltä, että on parasta ajatella pieniä jaksoja kerrallaan.

Tähän ensimmäiseen postaukseen teen listan sarjoista, joiden lukemista aion jatkaa tammikuussa. Lisäksi merkitsin muutaman sarjan, jotka haluan aloittaa. Kuukauden sisällä aloitettavien sarjojen määrä todennäköisesti nousee vuoden mittaan, koska niitä on TBR-listallani valtava määrä. Ensin haluan kuitenkin lukea muutaman keskeneräisen sarjan loppuun.

Jatkettavat sarjat

1. The Passage - Justin Cronin (scifi)

Tämän suhteen on hyvä tilanne, sillä olen jo aloittanut trilogian viimeisen osan lukemisen. Parhaassa tapauksessa saan sen luettua loppuun asti jo tammikuussa. Tämä varaallisen tieteellisen kokeen seurauksista kertova trilogia on yksi kaikkien aikojen suosikeistani, ja sellaisena se todennäköisesti pysyy.

2. Fawkes and Baxter - Daniel Cole (trilleri/rikos)

Luin viime vuoden ensimmäisellä puoliskolla trilogian ensimmäisen osan ja aloitin joulukuussa keskimmäisen. Tammikuun aikana ehdin todennäköisesti lukea ensimmäisen osan ja hyvällä tuurilla aloittaa viimeisen. Odotan mielenkiinnolla, miten trilogia päättyy, sillä ensimmäinen osa nousi suosikkitrillereiden joukkoon. 

3. The Mortal Instruments - Cassandra Clare (YA fantasia)

Sarjan lukeminen uudelleen jatkuu mielenkiintoisena. Olen nyt puolivälissä, ja tavoitteeni on päästä tammikuussa vielä yhden osan verran eteenpäin. Arviot olen julkaissut tähän mennessä ensimmäisestä ja toisesta osasta.

4. The Infernal devices - Cassandra Clare (YA fantasia)

Myös tämän sarjan toisen osan pariin haluan päästä mahdollisimman pian, jotta saan trilogian päätökseen vuoden ensimmäisen neljänneksen sisällä. Pidin ensimmäisestä osasta todella paljon, mutta en saanut aikaiseksi lukea jatko-osia viime vuoden puolella. Nyt on kuitenkin sen aika! Trilogian keskimmäinen osa on myös Five star predictions -listallani, joten myös tämän lukuhaasteen kannalta on hyvä päästä kirjan pariin.

5. Throne of Glass - Sarah J. Maas (YA fantasia)

Olen niin onnellinen, että aloitin joulukuussa Maasin lukemisen uudelleen! Throne of Glassilla on erityinen paikka sydämessäni, ja se on vain vahvistunut toisen lukukerran edetessä. Kesken ovat tällä hetkellä Crown of Midnight ja esiosa Assassin's Blade, jota luen hiljalleen eteenpäin. Tavoitteeni on lukea tammikuussa vielä sarjan kolmas osa.

6. A Song of Ice and Fire - George R.R. Martin (fantasia)

Tämän projektin kanssa on ollut epäonnea: ensin unohdin ensimmäisen osan eri paikkakunnalle ja sitten sain kirjastosta painoksen, joka oli sen verran huonossa kunnossa, että lukeminen ei oikein edennyt. Joululoma puolestaan kului niin nopeasti, etten ehtinyt keskittyä tähän. Tammikuussa toivon pääseväni ainakin puoleenväliin.

7. Three dark Crowns - Kendare Blake (YA fantasia)

Aloitin sarjan ensimmäisen osan lokakuussa, mutta en malttanut silloin keskittyä. Konsepti vaikuttaa kuitenkin todella mielenkiintoiselta, joten haluan lukea ensimmäisen osan tammikuussa ja mahdollisesti aloittaa seuraavan, jos ehdin. Löysin sarjan storytelistä äänikirjoina, mikä nopeuttaa prosessia huomattavasti.

Aloitettavat sarjat 

8. Matched - Ally Condie (YA dystopia)

Tämän kanssa olen päässyt jo alkuun. Matched on osa lukemisen koetta, jossa selvitän, kuinka hyvin tunnen oman makuni kirjojen suhteen. Omistan trilogian kokonaan, joten todennäköisesti jatkan sen lukemista maalis-huhtikuussa. 

9. Keisari - Conn Iggulden (historiallinen fiktio)

Conn Igguldenin historialliset kirjasarjat tulivat osaksi elämääni jo yli kymmenen vuotta sitten. Keisarin olen lukenut viimeistä osaa lukuun ottamatta kokonaan, mutta en muista siitä enää juurikaan yksityiskohtia. Tänä vuonna on aika ottaa se uudelleen luettavaksi. Muistan, että pidin sarjasta todella paljon, joten olen innoissani tulevasta kokemuksesta.

10. The Lunar Chronicles (YA scifi)

Tämä tapaus kuuluu niihin sarjoihin, joista luin ensimmäisen osan mutta en koskaan päässyt pidemmälle. En ymmärrä miksi, koska Cinder oli monin tavoin piristävä YA-kirja, jonka luin todella nopeasti. Tämän vuoden tavoitteisiin kuuluukin lukea tämä sarja tällä kertaa alusta loppuun.

***

Siinä tämänkertainen sarjalista. Pyrin julkaisemaan uuden listan suunnilleen kuukauden kuluttua, mutta kuitenkin vasta sen jälkeen, kun olen tehnyt koonnin kaikista tammikuussa luetuista kirjoista. Listalle pääsee toivottavasti myös muutama yksittäinen romaani.

Onko sinulla kirjasarjoja kesken tai suunnitelmia uusien sarjojen aloittamiseksi?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti