perjantai 26. syyskuuta 2014

Syksyllä on luvassa...

Syksy on saapunut ja tuonut mukanaan paljon uutta, taas kerran. Yliopisto-opintojeni kolmas vuosi on käynnistynyt vauhdilla aineenopettajan pedagogisine opintoineen ja kirjallisuuden proseminaareineen. Lukupiiri palaa kesälaitumilta ensi viikolla syksyn ensimmäisen kokoontumisen merkeissä, Klassikot, ryhmätyöt, erilaiset artikkelit ja tenttikirjat kolkuttelevat jo varovasti ovea ja kesällä kirjoittamatta jääneet kirja-arvostelut haluavat epätoivoisesti päästä luettavaksi, Tekemistä ei siis puutu tulevina kuukausina. Teen seuraavaksi vähän listaa siitä, mitä olen suunnitellut.


1. Arvostelut alla listatuista kirjoista

Ennen päivänlaskua ei voi - Johanna Sinisalo
Haltioiden tähti - Margaret Weis & Tracy Hickman
I am yours - Faith Sullivan
Valtaistuinpeli - George R,R. Martin
Divergent - Veronica Roth
Insurgent - Veronica Roth
Throne of glass - Sarah J. Maas
City of bones - Cassandra Clare
Kultahattu - F. Scott Fitzgerald
Suljettu saari - Dennis Lehane
Leijonan kita - Anne Holt
Narrin matka - Robin Hobb
Viides todistaja - Michael Connelly
Pimeyden enkeli - Dean Koontz

Näitä on vähän kertynyt. Tänään olisi tarkoitus postata joku tuolta alkupäästä.

2. Pohdintaa kandin tekemisestä ja kirjallisuudentutkimuksesta yleensä. Tavoite on kirjoittaa aiheesta kerran viikossa, todennäköisesti keskiviikkoisin. Aion keksiä tälle postaussarjalle oman nimen, jotta se on helppo tunnistaa.

3. Klassikoita arvosteluineen. Kesällä ei riittänyt aikaa eikä energiaa tähän hommaan, mutta tästä eteenpäin minun täytyy olla ahkera, jotta saan joskus klassikot tentittyä.

4. Kaikenlaista höpötystä kirjallisuuden opiskelijan elämästä, kurssien herättämistä ajatuksista ja opiskelun vaikutuksista lukemiseen, kirjojen arvioimiseen ja muuhun kirjoittamiseen. Ajattelin että voisi olla mielenkiintoista kuulla vähän siitä, mitä tuolla yliopistossa oikein tehdään ja miltä se tuntuu. Tällaista sisältöä olen halunnut lisätä jo iät ja ajat, mutta en ole saanut aikaiseksi.

5. Lukupiirin tapahtumia. Säännölliset kokoontumiset varmasti auttavat tämän toteuttamisessa. Jos aikaa riittää, ensimmäinen postaus pamahtaa silmienne eteen jo ensi viikolla.

6. Sekalaisia ajatuksia ja huomioita kirjallisuuteen liittyvistä asioista, esimerkiksi ilmiöistä, tapahtumista, ostoksista, kirjaston aarteista, uutuuksista, kirjojen pohjalta tehdyistä elokuvista... 

Tällaista näin alkajaisiksi. Odotan mielenkiinnolla, mikä näistä lähtee rullaamaan ensimmäisenä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti