Sivut

sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Kuukausi kansissa(1/2016): Sosiaalisuuden tammikuu

Uuden vuoden ensimmäinen kuukausi toi mukanaan paljon hienoja hetkiä, kaiken kaikkiaan hienoja päiviä. Niin kuin otsikon perusteella voi päätellä, sosiaalinen kukoisti tammikuussa. Sosiaalinen elämä lähti itse asiassa niin vauhdikkaasti käyntiin, etten lopulta muistanut lukea ihan niin paljon kuin aioin. Hyviä kirjoja oli pöydällä vino pino, mutta unohdin kerta kaikkiaan. Tämä ei kyllä ollut yhtään huono juttu, sillä kaipasin juuri tällaista eloisaa aloitusta uuteen vuoteen. Ystävät on ihan totta parasta ihmisen elämässä.

Sosialisoituminen oli läsnä myös blogimaailmassa. Aloin pitkästä aikaa jättää jälkeeni kommentteja erilaisiin blogeihin. Aion jatkaa samalla linjalla helmikuussakin, sillä jaetut ajatukset ovat parhaita ajatuksia. Muutama sana voi antaa toiselle ihmiselle valtavasti, ja siksi tavoitteeni on avata suuni aina, kun minulla on jotain hyvää ja rakentavaa sanottavaa. 

Kaikenlaisista tapaamisista ja juhlimisista johtuen en kirjoittanut ihan niin paljon kuin aioin, mutta olen joka tapauksessa todella tyytyväinen vuoden ensimmäiseen kuukauteen. Blogielämä käynnistyi hyvin ja sen perusteella uskallan odottaa hyviä tulevia kuukausia. Jos haluat vielä vilkaista, mitä aioinkaan tehdä tammikuussa, näet sen täältä.

Sitten varsinaiseen tammikuun kulkuun...

Luetut kirjat

 1. Post mortem - Patricia Cornwell (arvio julkaistu)
 2. A Shade of Vampire - Bella Forrest (arvio tulossa)
 3. Shatter me - Tahereh Mafi (arvio tulossa)

Kaikki kolme kirjaa ovat hyvin erilaisia toisiinsa verrattuna. Post Mortem on vahvaa rikoskirjallisuutta, A Shade of Vampire täysin keskeneräistä vampyyrifiktiota ja Shatter me dystopian ja perinteisen scifin sekoitusta ja samanaikaisesti totaalista tunteiden vuoristorataa alusta loppuun. Ainut yhdistävä tekijä näiden romaanien välillä on se, että ne ovat kaikki naiskirjailijoiden kirjoittamia. Tarkempia pohditoja saatte lukea sitten arvioista, kunhan sinne asti pääsen.

Arviot

Kirjoitin tammikuussa vain kaksi kirja-arviota. Ohhoh. No, onpahan kirjoitettavaa helmikuussa.


Muut tekstit

Listalla on aika perinteisiä tammikuun tekstejä: viime vuoden lukukokemuksia, haasteisiin ilmoittautumista ja lomalla ostettujen kirjojen esittelyä. Romaanihenkilöiden jäljillä -teksteistä päätin toistaiseksi luopua, sillä jostain syystä en saa niitä kirjoitettua vaikka minulla on niitä varten valmis idea. Katsotaan, jos tulevina kuukausina pääsen niihin kiinni.

Mitä teidän tammikuunne piti sisällään? Mitä kuuluu kirjalliselle rintamalle? Entä yleensä elämään?


4 kommenttia:

 1. Tammikuu pyöri omalla kohdallani aika paljon koulun ympärillä, mutta muuten oli ihan mukava kuukausi. Jään odottamaan mietteitäsi Shatter Men osalta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Shatter me herätti kyllä yhtä ja toista. Pääsen varmaan sen tekstin pariin jossain vaiheessa tällä viikolla :)

   Poista
 2. Elämä on niin hemmetin kiireistä näin aikuisena! Lukeminen on rajoittunut lähinnä postiluukusta kolahtaviin lehtiin... Helmikuussa tavoitteena on lukea edes, niin, edes yksi oikea kirja, vaikkapa vain omasta hyllystä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin on! Ihan kauhistuttaa välillä, kun ei meinaa mihinkään riittää aikaa. Yksinkin kirja on jo oikein hyvä tavoite! :)

   Poista