Sivut

perjantai 22. tammikuuta 2016

Joululoman kirjahankinnat


Joululoman alkaessa minulla oli muutama kirjojen ostamiseen liittyvä tavoite. Päätin, että etsisin ja ostaisin vain...


 • sarjoista puuttuvia osia
 • kirjoja, jotka aion lukea tänä vuonna
 • lukulistalla olevia kirjoja
 • muita kirjoja, jotka olen aikonut hankkia omaksi joka tapauksessa
Heräteostoksille en siis jättänyt sijaa juuri ollenkaan (näitä tuli vain yksi, ajatelkaa!). Aina kirjakauppoihin astuessani kelasin mielessäni näitä tavoitteita ja pari kertaa minulla oli jopa lista mietittynä. Etsin näinä päivinä tiettyjä kirjoja enkä antanut itselleni lupaa edes harkita muiden kirjojen ostamista. Tällä tavalla onnistuin pitämään ostosten määränkin melko pienenä: ostin vain yhdeksän kirjaa, vaikka houkuttelevia ehdokkaita tuli vastaan ainakin tuplasti, Olen aika ylpeä tästä kurinalaisuudesta.


Sitten itse ostettuihin kirjoihin. Lista näyttää tältä:


 1. Annan sinulle maan - Chufo Llorenz. Ainoa heräteostos! Olisikohan tämä maksanu seitsemän euroa.
 2. Kuudes mies - John Boyne. Tämä teos alkoi kiinnostaa minua Nina Marin kirjoittaman hienon blogiarvion jälkeen. Olen jo henkisesti varautunut itkemään.
 3. Sudenkorento - Diana Gabaldon. Muukalainen odottaa jo hyllyssä lukemista, niin päätin alkaa hiljalleen kerätä sarjaa. Toinen osa on selvästi ollut suosittu ostos, kun kaikki kaikki Suomalaisen kirjakaupan myymälät ovat ammottaneet sen osalta tyhjyyttään. Ostin tämän kämppikseltä saadulla lahjakortilla. Kiitoksia vaan Ellalle! <3 ^^
 4. Mitä jäljelle jää - Patricia Cornwell. Aloin lukea Cornwelleja uudelleen ja kävin samalla läpi, mitkä osat minulta puuttuu. Tämä oli yksi niistä ja tuli vastaan kirpputorilla hintaan 1,5 euroa.
 5. Fallen - Lauren Kate
 6. Torment - Lauren Kate
 7. Passion - Lauren Kate. Tämä ja kaksi edellistä kuuluvat samaan sarjaan. Olen halunnut lukea sarjan jo pitkään; alunperin siksi, että se vain kiinnostaa, nykyisin myös siksi, että suomalaiset kirjabloggaajat ovat melkein järjestään inhonneet sarjan ensimmäistä osaa tai eivät ole ainakaan olleet kovin vaikuttuneita. Haluan ottaa selvää, mistä oikein on kyse ja lisätä oman mielipiteeni muiden joukkoon. Kävi melkoinen tuuri, että löysin kolme osaa samasta paikasta samalla kertaa, enkä tainnut maksaa niistä kuin 11 euroa.
 8. The Summoner - Gail Z. Martin
 9. Dark Haven - Gail Z. Martin. Toinen onnenpotku. Kaksi saman sarjan osaa samassa kaupassa samana päivänä. Näitä en varsinaisesti etsinyt, mutta kun ne ostuivat eteen, olivat jo valmiiksi lukulistalla ja maksoivat vain muutaman euron per kirja... Tiedätte loput. Vielä pitäisi keskimmäinen osa jostain hankkia, niin voisin ilolla ryhtyä lukemaan tätäkin saalista.
Tällaisia ostoksia tällä kertaa. Onko teidän hyllyihinne ilmaantunut uusia aarteita?

4 kommenttia:

 1. Kuudes mies <3 yksi vuoden 2015 parhaita lukemiani kirjoja. Aloita siitä, sillä odotan mielenkiinnolla millaisia tuntoja se sinussa herättää! :)

  VastaaPoista
 2. Kuudes mies ei vain ollut minulle, mutta olen suuressa vähemmistössä :D Toivottavasti pidät! Itse olen ollut alkuvuoden kiltisti enkä ole ostanut kirjan kirjaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On vähän hämmentävää joka kerta kun huomaa olevansa eri mieltä suuremman joukon kanssa :D joskus ei vaan kolahda. Tai sitten on itse ihan fiiliksissä jostain ja muut on *meh. meh!* Aika hyvin!

   Poista