Sivut

keskiviikko 28. tammikuuta 2015

Romaanihenkilöiden jäljillä(1/2015): The lonely Ophi
Mistä on kyse: Romaanihenkilöiden jäljillä -haasteen ensimmäinen postaus. Lisätietoa löydät haasteen omalta sivulta.

* * *

 • Henkilön nimi: Alex
 • Kirja/sarja: Touch of Death
 • Kirjailija: Kelly Hashway
 • Teema: 7. Henkilö, jota kohtaan tunnen myötätuntoa

Valitsin monista teemaan sopivista henkilöistä Alexin, yhden Touch of Death -trilogian tärkeimmistä sivuhenkilöistä. Alex on nuori Ophi, kolmannentoista horoskooppimerkin alla syntynyt Medusan jälkeläinen, jolla on kyky herättää kuolleet henkiin. Hän on kaikin tavoin sympaattinen: lämmin, hauska, huolehtivainen ja uskollinen. Jos jokainen teini-ikäinen tyttö tapaisi Alexin kaltaisen pojan, maailma olisi paljon parempi paikka. Mutta tuntemani myötätunnon perimmäinen syy on hänen vanhemmissaan.

Alexin vanhemmat johtavat syrjäistä, salaista Ophi-koulua, jonka tehtävä on auttaa nuoria Opheja hallitsemaan voimiaan. He ovat kuitenkin niin keskittyneitä ammattiinsa ja omiin kykyihinsä, ettei heiltä jää aikaa ja rakkautta pojalleen. Isä on pettynyt poikaansa, koska tämä ei halua käyttää voimiaan saadakseen valtaa. Äiti on sydämeltään kylmä ja itsekeskeinen, ja pohjimmiltaan kiinnostunut enimmäkseen itsestään ja mahdollisuuksistaan voittaa Hades, joka puolestaan haluaa pyyhkäistä Ophit maailmankartalta.

Poissaolevien vanhempien vuoksi Alex tuntee yksinäisyyttä ja kokee usein olevansa ulkopuolinen. Eristäytyneisyyden tunnetta lisää se, että ihmiset ovat hengenvaarassa Ophien läheisyydessä. Alex on siis kasvanut erillään muusta maailmasta seuranaan vain muutama nuori Ophi ja joukko aikuisia, joista yksikään ei kykene tarjoamaan hänelle sitä henkistä tukea, jota hän tarvitsisi.

Pidän Alexista henkilönä erityisesti siksi, että hän ei alistu vanhempiensa tahtoon. Vaikeasta tilanteesta huolimatta hän jatkaa yrittämistä, pitää kiinni arvoistaan ja hyvyydestään. Hänen henkilöhistoriansa myös osoittaa sen, että aikuiset eivät välttämättä ole kaiken hyvän alku ja juuri; että lapsissa ja nuorissa on voimaa aikuisten asenteista ja valinnoista huolimatta. 

Tässä tiivistetyt ajatukseni Alexista. Arvelen, että suurimmalle osalle tämä kirjasarja on tuntematon. Suosittelen trilogiaa erityisesti sellaisille, jotka ovat kiinnostuneita kreikkalaisesta mytologiasta tai mytologiaan perustuvasta fantasiasta yleensä. Lopuksi vielä linkit sarjaan kuuluvien kirjojen arvosteluihin:


2 kommenttia:

 1. Vaikuttaapa kiinnostavalta kirjasarjalta ja hahmolta! Voisin kenties lukeakin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kyllä, se on erittäin luova ja mielenkiintoinen :)

   Poista