Sivut

tiistai 1. elokuuta 2017

Luettavaa ja blogattavaa(8/2017): Projekteja

Elokuu, ensimmäinen kokonainen kuukausi Suomessa Australian reissun jälkeen, on aluillaan ja alkaakin kuulkaa hyvissä merkeissä! Lähden tänään hyvän ystävän luo muutamaksi päiväksi <3 Luvassa on mökkeilyä, juttelua tuntikausia ja ehkä myös mansikkahillon valmistusta (riippuu siitä löytyykö mansikoita ennen mökille siirtymistä). Ennen kuin karkaan ihanaan kesäkuplaani haluan kuitenkin esitellä elokuun kirjaisia suunnitelmia.

Oikeastaan koko loppuvuoden lukemisessa on kysymys kirjasarjojen lukemisesta loppuun tai niin pitkälle kuin ne on mahdollista lukea ennen vuoden vaihtumista. Olen ollut aika huoleton sen suhteen, kuinka monta sarjaa aloitan ennen kuin luen edelliset loppuun, mutta nyt haluan ryhdistäytyä. Elokuun lukulistalla on jatko-osia, kaksi päätösosaa ja yksi sarjan aloitus, jonka kirjoittajalta olen lukenut aikaisemmin useamman kirjan. Sain kirjan ilmaiseksi suoraan kirjailijalta itseltään ja päätin lukea sen heti elokuussa, jotta saan myös arvion ilmoille lähitulevaisuudessa.

Ja sitten kirjoista tarkemmin ->

Tavoite: 6 luettua kirjaa

Loppuun luettavat:
 • King of Thorns - Mark Lawrence
 • Ashley Bell - Dean Koontz
 • Harry Potter ja liekehtivä pikari - J.K. Rowling

Lisää kuvateksti
Kovasta motivaatiosta huolimatta en saanut King of Thornsia luettua heinäkuussa. Lawrencen tyyli on sellainen, että kirjaan täytyy keskittyä huolellisesti. En tainnut olla tarpeeksi virkeä uppoutuakseni siihen kotimatkaa järjestäessäni ja tautia parannellessani. Elokuussa se on kuitenkin saatava luettua!

Ashley Bell on todella mielenkiintoinen kirja, mutta Potterit veivät mennessään niin etten oikein päässyt heinäkuun loppupuolella siihen kiinni.

Potterin kanssa ei sen sijaan ole huolenhäivää. Voisin melkein lyödä vetoa, että luen sen loppuun viikon sisällä. Mitä pidemmälle sarja etenee sitä paremmaksi se käy. Olen nauttinut tästä uusintakierroksesta valtavasti, tietenkin. Pitäisi ottaa ihan jokavuotiseksi tavaksi, varsinkin jos lukujumi meinaa aiheuttaa hankaluuksia... ;)

Alusta loppuun luettavat:
 • Beautiful Redemption - Kami Garcia & Margaret Stohl
 • City of Heavenly Fire - Cassandra Clare
 • Itsevaltias - C.J. Sansom
 • Lies we tell - Kelly Hashway
Vain kolme näistä täytyy lukea kokonaan, jotta pysyn tavoitteessani. Ei siis haittaa jos joku jää kesken tai en edes ehdi aloittaa lukemista. Kaikki kirjat ovat kyllä niin mielenkiintoisia, että saatan yllättää itseni lukemalla ne kaikki ongelmitta.  


Beautiful Redemption päättää The Caster Chronicles -sarjan, jonka aloitin jo kertaalleen useita vuosia sitten. Kuitenkin vasta kun sain kaikki kirjat hyllyyni minuun iski into lukea sarja kokonaan. Aloitin alusta, koska ensimmäisen osan lukemista oli kulunut pitkä aika ja olin kaiken lisäksi lukenut sen suomeksi. Olen tyytyväinen, kun nyt viimein saan kyseisen projektin päätökseen. Sarja ei missään tapauksessa ole virheetön, mutta lukemisen arvoinen ja tunnelmaltaan iha omanlaisensa YA-fantasia.

City of Heavenly Fire puolestaan saa jo ajatuksena sydämeni läpättämään. Olen kasvanut kiinni Claren luomaan fantasiamaailmaan ja sen henkilöihin hitaasti, melkein varkain, ja nyt se on yksi suosikeistani. Aloitan päätösosan heti, kun olen palannut Imatralle. Alan jäädä Claren tuotannossa pahasti jälkeen, joten ihan senkin takia on korkea aika saada ensimmäinen sarja loppuun.  

C.J. Sansomin Shardlake-sarja lumosi minut viime vuonna kahdella ensimmäisellä osallaan. Olen jo kuukausia haikaillut Itsevaltiaan perään, jotta voisin taas sukeltaa 1500-luvulle jännittämään, minkälaisen rikoksen Shardlake tällä kertaa saa selvitettäväkseen. Sansomilta on suomennettu jo neljäs ja viideskin kirja, joten kirittävää on!

Lies we tell on Kelly Hashwayn ensimmäinen trilleri-tyyppinen romaani ja olen siitä superinnoissani! Kirjailija tuli tutuksi vuosia sitten, kun olin vielä aivan aloittelija bloggaajana ja Hashway odotti esikoisteoksensa julkaisua. Sittemmin meistä on tullut facebook-kavereita, olen liittynyt hänen street teamiinsa (isohko ryhmä lukijoita, jotka auttavat markkinoinnissa ja sen sellaisesssa) ja kirjoittanut arvioita, joiden ansiosta nimeni päätyi erään Kellyn kirjan takasivulle. Lisää tästä sitten, kun kirjoitan arvion uusimmasta lukukokemuksesta ;)

Aloitettavat kirjat:
 • Harry Potter ja feeniksin kilta - J.K.Rowling
Jos elokuu noudattaa heinäkuun kaavaa, lukaisen Feeniksin killan melkein yhtä nopeasti kuin edellisetkin osat. Mutta koska se on sarjan kirjoista pisin, en uskaltanut laittaa sitä alusta loppuun luettavien kirjojen joukkoon. Oikeastaan olisi hyvä, että tämä jäisi kesken; silloin syyskuun saisi heti kunnolla käyntiin. Mutta katsotaan! Pottereiden kohdalla kaikki on mahdollista ;D

Blogiarvioita en tällä kertaa listaa lainkaan. Heinäkuun tarkka lista taisi ahdistaa enkä saanutkaan yhtään arviota julkaistua. Niinpä keskityn elokuussa kirjoittamaan niistä kirjoista, jotka eniten kutkuttavat, murehtimatta järjestyksestä.

Tavoitteeni on saada vähintään yksi arvio ulos joka viikko, mielellään enemmänkin. Potterit ovat lievällä etusijalla, jotta en unohda mitä haluan niistä sanoa; niistä kun voisi puhua ja kirjoittaa loputtomiin varmasti kymmenistä eri näkökulmista. 

Olen jo pitkään halunnut ryhtyä kirjoittamaan kirjasarjoista jonkinlaisia koontipostauksia, joissa käsittelen koko sarjan herättämiä ajatuksia ja pohdin niiden sisältöä hiukan laajemmin. Ensimmäinen kohde olisi Richelle Meadin Vampire Academy -sarja, jonka luin loppuun viime vuonna. Toivon, että saan tekstin ulos elokuun aikana, ehkä jo alkupuolella. Jos tällaiset tekstit kiinnostaa, niin kertokaa!

Tällaiselta näyttää minun elokuuni. Entä sinun?

2 kommenttia:

 1. Mulle tuottaa välillä ongelmia tuo sarjojen loppuun lukeminen; kiinnostavalta kuulostavia sarjoja on niin mielettömän paljon ja kaikkia haluaisi "maistaa". Lopulta on sitten niin sekaisin kymmenien eri sarjojen kanssa, ettei mitään pysty jatkamaan, kun ei muista edellisiä tapahtumia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopa muuta :D Olisin just tossa tilanteessa kohta jos en nyt ryhtyisi kuromaan umpeen :D

   Poista