torstai 6. heinäkuuta 2017

Luettavaa ja blogattavaa(7/2017): Paluu rytmiin

Puolet vuodesta eletty, puolet edessä. On kuulkaa ollut melkoinen vuosi tähän saakka! Australia on heitellyt suuntaan ja toiseen, enkä vielä edes ymmärrä kaikkea kokemaani niin hyvin, että voisin siitä kirjoittaa. Pieni tilannepäivitys on kuitenkin paikallaan.

Olosuhteet ovat muuttuneet radikaalisti, minkä ansiosta minulla on pitkästä aikaa mahdollisuus keskittyä olennaiseen. Au pair -päivät ovat ohi ja palaan Suomeen huomattavasti aikaisemmin kuin alunperin aioin. Miksi? Sairastuin vaikeaan hengitysinfektioon, jonka paranemisen kannalta on parasta - ja oikeastaan välttämätöntä - palata kotiin. Toinen yhtä merkittävä syy on romaanikäsikirjoitus, jota olen työstänyt huhtikuun alusta lähtien. Tehokas kirjoittaminen vaatii sellaiset olosuhteet, joita en pysty reissussa rakentamaan. Tarvitsen muunmuassa huomattavasti laajemman kirjavaraston, toisin sanoen pursuilevat kirjahyllyni jotka odottavat minua kotona. Puhumattakaan lukuisista muista inspiroivista asioista ja ajattelun välineistä, joiden hyödyntäminen ei ole Australiassa mahdollista.

Mitä tämä sitten tarkoittaa kirjablogin kannalta? Ainakin sitä, että voin jälleen asettaa konkreettisia tavoitteita ja suunnitella toimintaani etukäteen. Haluan tehdä blogista taas aktiivisen niin nopeasti kuin mahdollista ja päästä kiinni kunnolliseen lukemisen ja kirjoittamisen rytmiin. Aloitan tekemällä suunnitelman heinäkuuta varten ja pitämällä siitä kiinni mahdollisimman hyvin.

Postauksen kaava on pääpiirteittäin sama kuin aikaisemminkin, mutta olen parannellut konseptia hiukan. Ensimmäiseksi asetan jokaiselle kuukaudelle yksilöllisen lukutavoitteen ja merkitsen sen postaukseen. Toiseksi erottelen lukulistalla olevat kirjat kolmeen kategoriaan: niihin jotka ovat kesken, niihin jotka on tarkoitus lukea alusta loppuun ja niihin jotka on tarkoitus aloittaa mutta jotka luetaan loppuun myöhemmin. Muutosten avulla pyrin välttämään liian suurta keskeneräisten kirjojen pinoa ja saamaan realistisen käsityksen siitä, kuinka paljon pystyn kuukaudessa lukemaan. 

Kuukausittaisia tavoitteita säätelee tällä hetkellä vuoden määrällinen tavoite. Luettujen määrä on tällä hetkellä 13/40, eli 27 kirjaa olisi luettavana seuraavan puolen vuoden aikana. Määrä on suuri, mutta uskon sen olevan vielä saavutettavissa, jos valitsen kirjat viisaasti ja luen päivittäin.

Ja nyt katsotaan, mitä heinäkuun aikana pitäisi saada aikaiseksi ;)


Heinäkuun lukutavoite: 4 luettua kirjaa

 Loppuun luettavat:
  • King of Thorns - Mark Lawrence 
  • Beautiful Chaos - Kami Garcia & Margaret Stohl
  • (The Signature of All things - Elizabeth Gilbert) -> En ole vielä varma, pystynkö lukemaan tätä loppuun heinäkuussa, mutta yritän joka tapauksessa. 








Alusta loppuun luettavat:
  • Ashley Bell - Dean Koontz
  • Harry Potter ja viisasten kivi - J.K. Rowling
Päätin kesäkuussa, että heti kotiin palattuani alan lukea Pottereita uudestaan. Edellisestä kerrasta on kulunut liian monta vuotta ja olen alkanut tosissani kaivata tarinamaailmaa, joka aikoinaan käynnisti matkani kirjoittajaksi. Uskon Potter-maratonin myös vauhdittavan vuoden tavoitteen saavuttamista. 




Aloitettavat:

  • Last of the wilds - Trudi Canavan
  • Empire of Storms - Sarah J. Maas
  • Since we fell - Dennis Lehane

Voi hyvinkin olla, että en oikeasti aloita näitä kaikkia, mutta listasin ne silti. Vaihtoehtoja on niin paljon, että välillä on mahdotonta valita tarkasti. Mitä pidemmälle vuosi kuluu, sitä hankalammaksi valintojen tekeminen käy... :D





Postauksia:

  1. Luostarin varjot - C.J.Sansom
  2. Spider's Bite - Jennifer Este
  3. Magic Study - Maria V.Snyder
  4. Heir of Fire - Sarah J. Maas
  5. Fearless - Fiona Higgins

Kirjoittamattomia arvioita on kertynyt järjetön määrä, jota yritän tulevina viikkoina pienentää mahdollisimman paljon. Jos saan näistä neljä julkaistua, olen tyytyväinen. Mahdollisuudet ovat ainakin paremmat kuin kesäkuussa, sillä minulla on wifi käytettävissä ja lähes rajattomasti aikaa.

Tämä riittää suunnitelmista. Mitä kuuluu ruudun toiselle puolelle? :) 


2 kommenttia:

  1. Kauhean kiinnostavia kirjoja sulla on lukulistalla ^^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin miustakin! ^^ Nyt kun vielä saisin luettuakin kaikki :D

      Poista