Sivut

keskiviikko 30. elokuuta 2017

Kuukausi kansissa(7&8/2017): Home sweet home

Heinäkuu 2017 piti sisällään odottamattomia tapahtumia ja erilaisia tunteita hämmennyksestä onneen. Ehkä kaikkein suurin yllätys oli paluu Suomeen kuukausia aiottua aikaisemmin. Ajoitus oli kuitenkin juuri oikea enkä tunne lainkaan surua siitä, että olen nyt pallon tällä puolella.

Lukemisenkaan kannalta kuukausi ei mennyt ihan suunnitelmien mukaan. Jos haluat vilkaista, mitä heinäkuussa oli tarkoitus tapahtua, postaus löytyy tästä.

Sitten asiaa heinäkuun lukemisista ->

Tavoite: 4 luettua kirjaa
Luettuja: 4
Luettuja yhteensä: 17/40

Heinäkuun kirjat:

  • Beautiful Chaos - Kami Garcia & Margaret Stohl
  • Harry Potter ja viisasten kivi - J.K. Rowling
  • Harry Potter ja salaisuuksien kammio - J.K.Rowling
  • Harry Potter ja Azkabanin vanki - J.K.Rowling


Heinäkuu oli hyvä kuukausi lukemisen määrän kannalta, kiitos Pottereiden! Ilman niitä en olisi pysynyt tavoitteessani enkä varsinkaan lukenut kolmea kirjaa kahdeksassa päivässä. Kuukauden ensimmäisellä puoliskolla lukemisesta katosi rytmi, minkä takia tavoite olisi voinut jäädä saavuttamatta. Heti Suomeen tultuani pystyin kuitenkin uppoutumaan lukemiseen jopa niin syvästi, etten olisi paljon muuta malttanut tehdäkään.

Bloggaamisen kohdalla suunnitelmani ei pitänyt ollenkaan, mutta pääsin kuitenkin eteenpäin monen tekstin kanssa. Keskeneräiset arviot edistyivät ja sain Potter-tekstit alkuun  Potterit herättävät aina niin paljon ajatuksia, että niistä on parasta kirjoittaa mahdollisimman tuoreeltaan. On ollut mahtavaa lukea sarjaa uudelleen monen vuoden tauon jälkeen ja oivaltaa siitä uusia asioita. Oivalluksia on tullut itse asiassa niin paljon, että pelkät arviot eivät taida riittää niiden käsittelemiseen. 

Ja sitten elokuu! En lukenut niin paljon kuin olisin halunnut, mutta jos muusta elämästä puhutaan niin elokuussa tapahtui valtavasti edistystä. Sain bloggaamisesta taas jonkinlaisen otteen, kirjoitin sekä omaa kirjaani että kirjaa, jota teen yhdessä ystävän kanssa, työstin useita uusia ideoita, tapasin ystäviä, hoidin yliopisto-opintoihin liittyviä virallisia asioita ja uppouduin uusiin inspiraation lähteisiin. Vastaavaa energiaa ja päättäväisyyttä en ole nähnyt itsessäni vuosiin, ja olenkin ihmetellyt uutta olotilaani onnesta soikeana. Mitähän tapahtuu syyskuussa?  ;D

Lukemisen osalta elokuussa tapahtui... ->

Elokuun tavoite: 6 luettua kirjaa
Luettuja: 4
Luettuja yhteensä: 21/40

Luetut kirjat:
  • Harry Potter ja liekehtivä pikari - J.K.Rowling
  • Ashley Bell - Dean Koontz
  • Beautiful Redemption - Kami Garcia & Margaret Stohl
  • Lies we tell - Kelly Hashway
Tässä on sekalainen joukko sekä kirjoja että fiiliksiä. Liekehtivä pikari oli mahtava kokemus niin kuin aina, joten siitä ei sen enempää tässä <3 Ashley Bell jätti minut erittäin hämmentyneeseen tilaan, josta olen vieläkin toipumassa. Minulla ja päähenkilöllä on jonkin verran yhteistä ja ajoittain tuntui kuin olisin lukenut omasta elämästäni, joka on taitavasti muokattu fiktioksi. Selitän tätä paremmin arvion yhteydessä.

Beautiful Redemption on sarjan päätöosa, joka valitettavasti ei yltänyt toivotulle tasolle. Turhauduin lukiessani valtavasti siitä, että kirja on todella hidastempoinen ja sisällöltään melko laimea. Rämmin sen läpi ainoastaan siksi, että halusin tietää mitä henkilöille tapahtuu lopussa. Lies we tell puolestaan on niin nopeatempoinen kirja, että välillä meinasi happi loppua. Kirjailijan tyyli on hyvin aito, minkä ansiosta tuntuu kuin kuuntelisi pikemminkin ystävän kertomusta kuin lukisi kirjaa. Kokemus jäi enemmän plussan puolelle, vaikka on myönnnettävä ettei tämä rikostarina vakuuttanut minua täysin. Se kuitenkin auttoi minua purkamaan lukujumia edes vähän, mistä olen kiitollinen. Haluan saada ne 40 kirjaa luettua!!

Blogissa sain aikaiseksi kaksi kirja-arviota:
Saldo jäi vielä todella pieneksi, mutta suunta on ylöspäin ja olen siihen tyytyväinen. Kirjoitan arvioita hitaasti siksikin, että haluan niiden olevan mahdollisimman laadukkaita. Hutaistuista teksteistä jää kurja fiilis. Yritän kuitenkin muuttua vähän tehokkaammaksi, koska kirjoittamattomien tekstien määrä on paisunut aivan hillittömäksi. 

Miten siellä ruudun takana menee?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti