Sivut

perjantai 1. syyskuuta 2017

Luettavaa ja blogattavaa(9/2017): Inspiraatiota ja oppimista

Syyskuu! Syksy! Joka vuosi se tulee, mutta miten se aina onnistuu hiipimään viereen niin nopeasti? Toinen asia, jota jaksan aina ihmetellä, on syksyihin liittyvä uuden alun tuntu ja horjumaton keskittymiskyky. Tänä vuonna tunne on erityisen voimakas, sillä olen inspiroituneempi kuin vuosiin ja elämä tuntuu kaikin tavoin hyvältä. Mieleni on keskittynyt, määrätietoinen ja kirkas, ja uskon että edessä on mahtava ja vauhdikas kuukausi. 

Alkuperäisen suunnitelmani vastaisesti ilmoittauduin jo syksyksi läsnäolevaksi yliopistoon. En kuitenkaan vielä muuta takaisin Joensuuhun vaan suoritan opintoja Imatralta käsin rauhalliseen tahtiin. Aluksi mietin, pystynkö tähän ihan oikeasti, mutta järki voitti pelon ja nyt olen aidosti innoissani opintojen jatkamisesta. Olisi sitä paitsi tuntunut ajantuhlaukselta, jos olisin "lorvinut" tammikuuhun asti. Uskon myös, että opinnot auttavat luomaan säännöllisemmän viikkorytmin ja jonkinlaisen aikataulun, jollaisen ehdottomasti tarvitsen, jos aion blogata aktiivisesti, kirjoittaa kahta romaania tehokkaasti, lukea päivittäin ja päivittää Instagramia monta kertaa viikossa.

Sosiaalinen elämäni todennäköisesti myös aktivoituu, sillä suurin osa kavereistani asettuu taas yhteen kaupunkiin, toisin sanoen Joensuuhun. Imatralta huristelee junalla Joensuuhun kahdessa tunnissa, joten viikonloppureissuja on suhteellisen helppo järjestää. Jälleennäkemiset ystävien kanssa ovat olleet mahtavia ja voin vain kuvitella kuinka upeita päiviä syyskuu tuo mukanaan <3 

Mutta nyt on aika puhua varsinaisesta aiheesta, eli syyskuun lukemistosta ja blogiaiheista.

Syyskuun tavoite: 5 luettua kirjaa

Loppuun luettavat:


 • Harry Potter ja Feeniksin kilta - J.K.Rowling
 • Itsevaltias - C.J.Sansom
Feeniksin kilta on jo voiton puolella, joten sen kanssa ei pitäisi mennä kovin kauan. Sanotaan, että korkeintaan viikko. Aion lukea myös Itsevaltiasta napakasti, jotta se ei vie liikaa aikaa muilta kirjoilta. Elokuussa keskeneräiset kirjat aiheuttivat lukujumin, josta en sitten noussutkaan koko kuukauden aikana. Toivottavasti tässä kuussa on parempi onni!


Alusta loppuun luettavat/aloitettavat:


 • Harry Potter ja puoliverinen prinssi - J.K.Rowling
 • Harry Potter ja kuoleman varjelukset - J.K.Rowling

Okei, näiden lukeminen ja tai lukematta jääminen totta kai riippuu täysin siitä, kuinka nopeasti luen Feeniksin killan loppuun. En ota Pottereista stressiä, mutta ei yhtään haittaa, jos saisin uusintakierroksen loppuun syyskuun aikana.


 • City of Heavenly Fire - Cassandra Clare
 • Empire of Storms - Sarah J.Maas
Nämä kaksi ovat listalla yksinkertaisesti siksi, etten ole päässyt niiden pariin aikaisemmin, vaikka olen ne jo ainakin kerran listannut. Taidan vähän pelätä reaktioita, joita nämä kirjat varmasti saavat aikaan: ne ovat kahden suosikkisarjan päätösosa ja jatko-osa, ja sellaisia joskus lykkää. Ja lykkää uudestaan, ja uudestaan. Eihän siinä mitään järkeä ole, mutta lukevan ihmisen sydän on herkkä. 
 • Torment - Lauren Kate
 • Last of the wilds - Trudi Canavan
Sitten kaksi jatko-osaa, joita kohtaan en tunne suurta vetoa juuri nyt mutta joiden lukeminen todella edistäisi loppuvuoden tavoitteita (toisin sanoen, mitä useamman sarjan saan päätökseen sitä parempi).
Tormentia edeltävä osa oli keskinkertainen lukukokemus, minkä takia sarja on jäänyt roikkumaan. Last of the Wilds puolestaan jatkaa trilogiaa, jonka ensimmäistä osaa luin kuukausikaupalla. Pelkään siis, että jään jumiin, eikä minulla oikein ole varaa jumittaa kirjoissa, jos haluan kiriä lukuhaastetta kiinni. Nähtäväksi siis jää, tartunko näihin lopulta.


 • Pimeyden rakastaja - J.R.Ward
 • Ikuinen rakastaja - J.R.Ward
 • Muukalainen - Diana Gabaldon
 • Marina - Carlos Ruiz Zafón
Loput neljä kirjaa muodostavat sen ryhmän, jonka uskon auttavan minut lukujumin yli ja saavuttamaan tuon viiden kirjan tavoitteen. Korjaan: jos joku kirja siinä auttaa, niin se löytyy tästä joukosta.

Pimeyden rakastaja ja Ikuinen rakastaja ovat maailmankuulun vampyyrisarjan kaksi ensimmäistä osaa, ja kuulemani perusteella myös nopealukuisia, sopivan kevyitä ja tarpeeksi jännittäviä herättämään mielenkiintoa. En ole pitkään aikaan lukenut mitään vampyyripitoista, joten miksi ei?

Muukalainen kuuluu niihin kirjoihin, jotka minun olisi pitänyt lukea jo aikoja sitten. Suorastaan hävettää, etten ole vielä hypännyt tähän junaan. Innostuin korjaamaan virheeni, kun yksi ystäväni mainisti huomanneensa jotain häritsevää tarinassa. Odotan mielenkiinnolla, löydänkö vastauksia kyseiseen asiaan... 

Marina puolestaan on osa yhden kaikkien aikojen suosikkirjailijani tuotantoa. Jostain ihmeellisestä syystä en ole vielä lukenut sitä?! Ehkä unohdin sen olemassaolon??? Tai että minulla on kirja hyllyssäni?? Shame on me. Joka tapauksessa romaani on lämmittelyä Unohdettujen kirjojen hautausmaa -sarjan uudelleen lukemista/loppuun lukemista varten. Onko täällä muita kirjailijan faneja? <3


Siinä on syyskuun lukulista. Yhdistin alusta loppuun luettavien ja aloitettavien kirjojen osiot toisiinsa, koska en osaa vielä yhtään sanoa mitkä kirjat vievät minut mukanaan ja minkä kanssa saattaa tulla vaikeuksia. Halusin antaa itselleni riiittävästi valinnanvapautta erilaisten kirjojen välillä, mutta kuitenkin valitsin ns. ylimääräiset kirjat etukäteen, jotta sitä ei tarvitse pähkäillä lukujumin keskellä. 

Blogisuunnitelma on erittäin yksinkertainen: kirjoita niin paljon arvioita kuin mahdollista ja kehittele uutta sisältöä, jolla rikastuttaa blogin toimintaa vaivattomasti. Ideoita minulla on taas niin paljon, että niillä täyttäisi järven, mutta en uskalla vannoa että toteutan niistä vielä yhtäkään. Blogin elvyttäminen on hidasta puuhaa (varsinkin kun on muitakin luovia projekteja käynnissä). 

No niin, aika ryhtyä tuumasta toimeen. Miten teidän syksynne alkaa?

2 kommenttia:

 1. Hyviä suunnitelmia. Mä en tee kuukausikohtaisia toiveita lukemisten suhteen, mutta Harry Pottereita voisin itsekin jatkaa. Luin elokuussa Azkabanin vangin. /Tiia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, toivotaan että onnistun pysymään näissä! :D Azkabanin vanki on kyllä hyvä... <3

   Poista