Sivut

lauantai 16. syyskuuta 2017

Kirjaostoksia!

Viikonloppu ei olisi voinut alkaa paremmin: ensin ostin liput Antti Tuiskun areenakiertueelle ja sen jälkeen hain syyskuun kirjatilauksen postista<3 Avasin paketit eilen ja olen siitä lähtien tuijotellut uusia aarteitani innostuksesta pakahtuen. Tässä postauksessa kerron, miksi juuri nämä kirjat päätyivät hyllyyni juuri nyt ja mistä niissä on kyse. 

The Archived & The Unbound - Victoria Schwab
Genre: YA fantasia

Kun ryhdyin valitsemaan kirjoja, ainakin yksi asia oli varma: halusin hyllyyni jotain sellaiselta kirjailijalta, jonka kirjoista en ole vielä lukenut yhtäkään. Valitsin Victoria Schwabin The Archived-duologian booktuben avustuksella. Olen viimeisen kahden viikon aikana katsonut lukemattomia videoita joissa hänen kirjojaan kehutaan, mikä herätti vahvan mielenkiinnon kirjailijaa kohtaan. Päätin aloittaa Schwabin YA-romaaneista, koska ne ovat olleet lukulistallani jo vuosia.

The Archived kertoo nuoresta Mackenziestä, joka pitää huolta varsin erikoisesta arkistosta. Kuolleet lepäävät arkistossa kuin kirjat hyllyllä, kantaen mukanaan kaikkea elämässä kokemaansa. Mackenzien tehtävä on valvoa kuolleita ja taata heille ikuinen rauha. Työ on vaarallista, sillä osa arkiston asukkaista on väkivaltaisia ja pyrkii heräämään. Kun joku ryhtyy tietoisesti häiritsemään kuolleita ja muokkaamaan heidän tarinoitaan, koko arkiston olemassaoloa uhataan.    

Tämän duologian perusidea on vähintään omaperäinen. Se kuulostaa myös juuri sopivalta syksyn pimeneviin iltoihin: synkältä, salaperäiseltä, pahaenteiseltä ja emotionaalisesti haastavalta. Ja katsokaa noita upeita kansia! <3

Ignite Me - Tahereh Mafi
Genre: YA dystopia, scifi

Ignite Me on Shatter Me-trilogian päätösosa ja pääsi mukaan syksyn ensimmäiseen kirjatilaukseen ennen kaikkea siksi, että haluan lukea trilogian loppuun vielä tämän vuoden puolella. Arvelen myös, että Mafin kaunis ja ainutlaatuinen tyyli voisi herätellä minussa kirjoittamisen kannalta hyödyllisiä tunteita.

Trilogian päähenkilö Juliette viruu terveenä mielisairaalassa, kunnes uuden hallituksen johtohahmo Warner kiinnostuu hänestä. Julietten kosketus tappaa kenet tahansa, joka vain hipaisee häntä, ja Warner haluaa käyttää tätä kykyä aseena vastustajiaan vastaan. Juliette ei halua olla kenenkään pelinappula vaan taistelee päästäkseen vapaaksi ja oppiakseen, miten hänen voimansa toimii. 

Prodigy & Champion - Marie Lu
Genre: YA dystopia

Luin trilogian ensimmäisen osan (Legend) aikaisemmin tänä vuonna ja hullaannuin totaalisesti. Olen himoinnut jatko-osia siitä lähtien, mutta jouduin lykkäämään niiden ostamista kunnes palasin Suomeen. 

Legend-trilogiassa on kaksi päähenkilöä: armeijan tähtioppilas June, jonka arvostettu veli murhataan työtehtävissä ja Day, nuori katurikollinen, joka raivostuttaa ja ihastuttaa kapinoimalla hallitusta vastaan. June ja Day elävät täysin eri maailmoissa, kunnes Dayta syytetään Junen veljen murhasta. En kerro enempää, jotta en paljasta juonen suunnasta mitään - tyydyn vain sanomaan, että lukekaa Legend! Se on loistava. 


SE - Stephen King & Little Monsters - Kara Thomas
Genre: King - kauhu, Thomas - YA trilleri

Olen jo vuosia vannonut, että alan lukea enemmän Stephen Kingiä. En käsitä miksi se on niin vaikeaa; säikähdänkö kirjojen pituutta vai aiheuttaako kirjailijan mestarin asema turhaa jännitystä? Oli miten oli, haluan tilanteen muuttuvan. SE on kummitellut mielessäni pitkään, mutta päätin ostaa kirjan vasta nähtyäni uuden elokuvasovituksen trailerin. Elokuva vaikuttaa erittäin hyvin tehdyltä ja juoneltaan kauhistuttavalta, ja kun kerran halloween on melkein kulman takana... no, mielenkiinto on vahva. Olen jopa onnistunut välttämään spoilereita: tiedän kirjasta vain, että siihen liittyy lapsia ja karmiva klovni. Ja viemäreitä. Ja että se on kauhuklassikko. 

Little Monsters puolestaan kiinnitti huomioni booktubessa. Uunituore young adult -trilleri? Kyllä kiitos! Kun romaani vielä valikoitui kolmen tubettajan (JesseTheReader, PolandbananasBooks, Katytastic) kirjakerhon kirjaksi elokuussa, en voinut olla ostamatta sitä heti tilaisuuden tullen. 

Romaanin päähenkilö Kacey nauttii elämästään uudella paikkakunnalla. Kaupunkilaiset kohtelevat häntä ystävällisesti ja hänellä on kaksi hyvää ystävää, jotka ottavat hänet mukaan kaikkeen mitä tekevät. Mutta kun kaupungissa järjestetään vuoden suurimmat juhlat, Kaceyta ei kutsutakaan mukaan. Kacey ei kuitenkaan ehdi selvittää asiaa, koska toinen hänen ystävistään katoaa juhlien aikana. Yhtäkkiä Kaceyn elämä kääntyy päälaelleen, kun kaikki kuvittelevat hänen tietävän tapahtuneesta jotain. Mutta mikä on totuus?

Uudet kirjat tekevät minut aina onnelliseksi, mutta tätä pinoa kohtaan tunnen erityistä intoa. Kaikki niissä vetää minua puoleensa: takakansitekstit, arviot, kansitaide, teemat, tunnelma... En todellakaan osaa sanoa, minkä näistä luen ensimmäiseksi, kun kuukausi vaihtuu.

Onko sinun hyllyssäsi uusia aarteita?   2 kommenttia:

  1. Voi kunpa tietäisit kuinka monta. Ehkäpä taas on tarve laittaa lukujärjestys uusiksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on joskus tosiaan tarpeen :) "Ai niin, olen ostanut tämänkin!" :D

      Poista