sunnuntai 1. lokakuuta 2017

Luettavaa ja blogattavaa(10/2017): Luova, luovempi, lokakuu

Lokakuut ovat minulle tärkeitä kuukausia.

Osa lokakuun taiasta liittyy syntymäpäivääni. Mutta on siinä muutakin: syksy on lokakuussa kauneimmillaan, mieli on saavuttanut keskittymisen tilan syyskuun haahuilun jälkeen ja uuden vuoden seikkailut vilahtelevat jo horisontissa. Luovuus nousee uudelle tasolle, viilenevät ilmat antavat luvan käpertyä sohvalle kirjan kanssa tai katsoa tunti tolkulla tv-sarjoja, joissa vilahtelee yliluonnollisia otuksia. Ja onhan sekin aika upeaa, että lokakuu on myös kirjamessujen kuukausi.

Tänä vuonna lokakuu on tavallistakin erityisempi, koska täytän 25 vuotta ja elän romaanin kirjoittamisen keskellä; toisin sanoen elämäni on yhtä suurta ihmettä koko ajan. Lokakuun luova teema on NaNoWriMoon valmistautuminen kaikin mahdollisin tavoin: ideoita keräämällä, lepäämällä, lukemalla, tekemällä suunnitelmia ja tietenkin kirjoittamalla.

Kokosin lokakuun listalle sellaisia kirjoja, joiden uskon inspiroivan minua kaikkein eniten juuri nyt. En aseta määrällistä tavoitetta, koska en osaa lainkaan ennustaa kuinka paljon pystyn oikeasti lukemaan.

Loppuun luettavat:

  • Harry Potter ja Feeniksin kilta - J.K. Rowling 
  • Pimeyden rakastaja - J.R. Ward

Ei näköjään pitäisi mennä vannomaan; uhosin syyskyyn alussa, että luen Feeniksin killan viikossa loppuun. No, en todellakaan lukenut :D Jämähdin lukujumin pahenemisen myötä suunnilleen kirjan puoliväliin enkä ole päässyt siihen takaisin kiinni. Toivotaan, että lokakuussa on parempi draivi. 

Pimeyden rakastajan kanssa olen päässyt jo yli puolenvälin. On kuulkaa aika hauska tapaus, hyvässä ja pahassa. Kieli on jatkuvasti ristiriidassa tapahtumien kanssa, minkä takia koko juttua on vaikeaa ottaa vakavasti. Kirjassa on paljon muitakin ongelmia, mutta palaan niihin sitten arvion yhteydessä. Tämä ei todellakaan ole mitään korkeakirjallisuutta, mutta viihdearvo on korkealla. Vampyyrien maailman konsepti on tässä todella mielenkiintoinen. Toivon jatko-osilta huomattavaa kehitystä! 




Alusta loppuun luettavat/aloitettevat:

  • Ignite Me - Tahereh Mafi
  • Cinder - Marissa Meyer
  • Prodigy - Marie Lu
  • Champion - Marie Lu
Ignite Me on listalla toisaalta siksi, että se on trilogian päätösosa ja toisaalta siksi, että uskon kirjailijan tyylin avaavan emotionaalista ajatteluani. Edellisessä postauksessa kirjoitin trilogiasta hiukan tarkemmin.

Cinder on levännyt hyllyssäni jo niin kauan lukemattomana, että hävettää. Olen kuullut siitä pelkkää hyvää, mutta en ole saanut aikaiseksi tarttua siihen. Jos nyt lokakuun ja Halloweenin kunniaksi saisin tämän kuuluisan scifi-sarjan alulle!

Aioin alunperin jakaa Prodigyn ja Championin eri kuukausien listoille, mutta en lopulta malttanut. Luin trilogian ensimmäisen osan (Legend) ennätysvauhtia, joten olisi hölmöä rajoittaa jatko-osien lukemista aikatauluilla. 







  • The Archived - Victoria Schwab
  • The Unbound - Victoria Schwab
  • SE - Stephen King
  • Little Monsters - Kara Thomas

Victoria Schwabin duologian kanssa kävi samoin kuin edellisen kaksikon kanssa: en yksinkertaisesti voinut siirtää näitä myöhemmälle syksyyn. Kirjojen idea vaikuttaa kiehtovalta ja täydellisesti lokakuuhun sopivalta - toisin sanoen synkältä ja salaperäiseltä. Mielenkiinto Victoria Schwabin tuotantoa kohtaan heräsi vahvasti eloon uudelleen, kun booktubesta alkoi tulvia ylistystä Kirjoitin myös näistä kirjoista tarkemman kuvauksen edellisessä postauksessani.

SE, tuo kauhuklassikko, josta en tiedä juuri mitään etukäteen: täydellinen asetelma Halloweenia ajatellen. Voi tosin olla, etten ehdi lukea kirjaa kokonaan lokakuussa, koska sillä on pituutta reilusti yli 1000 sivua. 

Little Monsters on young adult -trilleri, jonka luen ennen kaikkea tutkimusmielessä. On mielenkiintoista ja varmasti myös hyödyllistä saada esimerkki genrestä, johon oma projektini kuuluu. Haluan myös katsoa kolmen suosikkitubettajani tekemän tunnin mittaisen live-chatin, jossa he keskustevat tästä kirjasta.






  • Since we Fell - Dennis Lehane
  • Oneiron - Laura Lindstedt 

Since we fell on aikuisille suunnattu trilleri, jonka myös uskon antavan hyödyllistä ajateltavaa. Se on ollut lukulistalla jo aikaisemmin tänä vuonna, mutta muut kirjat kirivät sen edelle. Oneironin sain lainaksi ystävältäni, ja vilkaistunani kirjan alkua päätin laittaa sen lukulistalle samantien. Luen kotimaista kirjallisuutta aivan liian vähän, mutta uskon tämän antavan hiukan kipinää tarttua muihinkin kuuluisiin kotimaisiin. 






Saatan myös lukea jotain syyskuun listalta, mutta jätän ne listaamatta tilan säästämiseksi.

Blogissa tavoitteeni on julkaista kerran viikossa. Toisessa blogissani (www.loputonromaanimaailmasta.blogspot.fi) toiminta tulee todennäköisesti olemaan vilkkaampaa, sillä kirjoittaminen on tuonut mieleen paljon uusia postausaiheita, joista haluan kirjoittaa ennen NaNoWriMoa. Kirjoitan myös toisen postauksen NaNoWriMo-valmisteluista ja harjoittelen NaNoWriMo-päiväkirjaa varten. Jos romaanin kirjoittamiseen liittyvät aiheet kiinnostavat, kannattaa ottaa blogin osoite talteen!

Mitä sinun lokakuusi tuo tullessaan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti