Sivut

maanantai 27. tammikuuta 2014

Kuukauden klassikot ja muita tulevia postauksia

Mietin viime viikolla, miten esittelisin lukemani klassikot niin, että ne erottuisivat muista kirjoista ja että pysyisin perillä siitä, kuinka monta klassikkoa olen lukenut ja mitkä ovat vielä lukematta. Ratkaisu löytyi Marilen kirjablogista 1001 kirjaa ja yksi pieni elämä. Marile sai idean lukea joka kuukausi yhden klassikon ja blogata siitä. Minä päätin ryhtyä samaan sillä erolla, että bloggaan useammasta klassikosta saman kuukauden aikana. Tämä johtuu tietenkin opinnoistani, jotka pitävät minut tiiviisti kiinni klassikoissa muutaman kuukauden ajan. Tällä viikolla bloggaan kahdesta näytelmästä: Henrik Ibsenin Nukkekodista ja Anton Tsehovin Kolmesta sisaresta.

Ajattelin myös aloittaa minulle merkittävistä kirjailijoista kirjoittamisen. Tähän piti panostaa jo viime vuonna, mutta ei sitten ollutkaan aikaa tai energiaa. Nyt kun kandin aiheen päättäminen lähestyy koko ajan, on vähän pakkokin pitää kirjaa siitä, mitä oikein olenkaan lukenut ja kenen teokseen tai teoksiin haluaisin mahdollisesti paneutua. Lempikirjailijani näkyvät blogissa monella tavalla tulevina kuukausina, tai se on ainakin tavoite. Jos suinkin ehdin, kirjoitan ensimmäisen kirjailijapostauksen - varmaankin Michael Connellysta tai Patricia Cornwellista - vielä tammikuun aikana.

Tällaista tällä erää. Tänään tulee vielä ensimmäinen klassikopostaus. Helmikuun suunnitelmista kerron perjantaina tarkemmin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti