Sivut

maanantai 1. elokuuta 2016

Luettavaa ja blogattavaa(7&8/2016): Tärkeysjärjestys

Tämä kesä on ollut lukemisen suhteen niin surkea, että ihan hävettää. Taisin astua taas siihen samaan optimistisuuden ansaan: kuvittelin, että nyt olisi enemmän aikaa ja energiaa lukea kuin opiskelun lomassa. Nope, not at all! Kesätyöt täyttävät viikot niin täydellisesti, että lukeminen on ylellisyys, johon jää ehkä vähän aikaa kerran tai kaksi viikossa huilaamisen, syömisen, arkisten asioiden ja sosiaalisten rientojen jälkeen. Lukemisen kuihduttua olemattomiin myös blogihiljaisuus alkoi venyä. Hassua, kuinka nopeasti kirjallisuudesta voi irtautua niin paljon ettei enää tiedä, mitä siitä oikein kirjoittaisi. 

Heinäkuun lähestyessä loppuaan päätin kuitenkin, että nyt on aika ottaa askel kohti oikeaa raidetta ja miettiä, mitä seuraavaksi. Listasin rästitekstit ja tutkin kirjahyllyni läpi pohtien, mitkä kirjat auttaisivat minut parhaiten jumituksen yli. Alkuperäisestä suunnitelmasta poiketen kokosin elokuuta varten 20 kirjan listan niistä kirjoista, jotka ovat jo kertaalleen olleet lukulistalla tämän vuoden aikana. Halusin muistuttaa itseäni siitä mitä oikeastaan halusinkaan eniten lukea tänä vuonna. Näistä kirjoista yritän sitten vielä valita muutaman kaikkein tärkeimmän aloitettavaksi elokuun alkupuolella. Heinäkuussa jäi lista kokonaan julkaisematta, joten voisin lukea kahden kuukauden edestä (niin varmaan xD) ! 

Lista näyttää tältä:

 1. City of Heavenly Fire - Cassandra Clare
 2. Beautiful Chaos - Kami Garcia & Margaret Stohl
 3. King of Thorns - Mark Lawrence
 4. Torment - Lauren Kate
 5. Deadhouse Gates - Steven Erikson
 6. The Mime Order - Samantha Shannon
 7. Unravel Me - Tahereh Mafi
 8. Shadow of Night - Deborah Harkness
 9. Aamunkoi - Stephenie Meyer
 10. Kivun jäljet - Karin Slaughter
 11. Musta tuli - C.J.Sansom
 12. Ruumiin todistus - Patricia Cornwell
 13. Pimeyden rakastaja - J.R.Ward
 14. Legend - Marie Lu
 15. Cinder - Marissa Meyer
 16. Shadow and Bone - Leigh Bardugo
 17. The Summoner - Gail Z. Martin
 18. Muukalainen - Diana Gabaldon
 19. Kapina laivalla - John Boyne
 20. Anna Karenina - Leo Tolstoi

Blogin puolella yritän luoda jonkinlaisen rytmin uudelleen ja saada ainakin muutaman rästipostauksen ulos uusien ideoiden ohella. Yksi haastetekstikin olisi kirjoitettavana.

Näillä mennään ainakin kuuakausi eteenpäin. Miten teidän kesä on sujunut? Oletteko lukeneet niin paljon kuin haluaisitte?

1 kommentti:

 1. Täällä ainakin aivan samoissa fiiliksissä menty. Liian vähän tullut luettua, että ihan harmittaa. Nyt tosin polttelee suuresti tarttua kirjaan ja herättää blogi eloon, toivottavasti onnistun! Toivottavasti myös sinä onnistut! :) Voisin harkita vähän samanlaisen listan tekoa :)

  VastaaPoista