perjantai 9. joulukuuta 2022

Lukuprojektit 2022: Missä vaiheessa olen ja mitä teen seuraavaksi?

Minulla on ollut koko vuoden (ja vähän ylikin) käynnissä kaksi lukemiseen liittyvää projektia. En ole edennyt kummankaan kanssa pitkään aikaan, mikä inspiroi minua tekemään tämän postauksen. Ajattelin, että aiheeseen liittyvä päivitys saisi minut taas jatkamaan näiden projektien parissa.

Projekti 1: Kuinka hyvin tunnen kirjallisuusmakuni?

Tämä sai alkunsa YouTubesta, tarkalleen sanoen eräästä Elliot Brooksin videosta. Ydinajatus on listata joukko kirjoja, ennustaa kuinka paljon pitää niistä ja laittaa ne lopuksi järjestykseen. Kun kirjat on luettu, ennustettua järjestystä verrataan todelliseen. Tästä linkistä voit katsoa, mitä kirjoja listallani on ja millainen Elliotin alkuperäinen video on.

Olen tähän mennessä lukenut/kuunnellut listalta neljä kirjaa:

1. Matched - Ally Condie

2. Nainen junassa - Paula Hawkins

3. Jääkaksoset - S.K. Tremayne

4. Nukketalo - Kristina Ohlsson

En paljasta vielä, mihin järjestykseen olen nämä laittanut, mutta olen saanut yllättyä jo muutaman kerran. Muun muassa sen takia haluan jatkaa listan lukemista pian. Seuraava askeleeni on valita kirja ja aloittaa sen lukeminen joulukuun aikana. Loppuun asti en ehkä pääse ennen kuin vuosi vaihtuu, mutta alku olisi alku. Lisäksi haluan kirjoittaa lähitulevaisuudessa arvion Nukketalosta.

Projekti 2: 5 star predictions

Nimi kertoo olennaisen: haasteessa on tarkoitus listata kirjoja, joiden uskoo olevan viiden tähden kokemuksia ja selvittää lukemalla, miten käy. Myös tämä idea sai alkunsa useamman kirjatubettajan yrityksistä. Listasin itselleni kuusi kirjaa, joista olen lukenut kaksi:


1. Linnake - Justin Cronin

2. Räsynukke - Daniel Cole

Tästä linkistä voit katsoa listan kirjat ja perusteluni sille, miksi uskon juuri näiden kirjojen yltävän viiteen tähteen.

Joulukuun aikana haluaisin kirjoittaa arvion Linnakkeesta ja valita, minkä listan kirjan luen seuraavaksi. En usko, että ehdin vielä aloittaa lukemista, mutta kirjan valitseminen olisi jo askel eteenpäin.

Mitä ensi vuoteen tulee, pohdin jo millaisia välipäivityksiä voisin tehdä näistä projekteista lukemisen edetessä. Sen olen jo päättänyt, että teen niitä säännöllisemmin, jotta oikeasti etenen lukemisessa johonkin. Palaan asiaan, kun mieleeni tulee järkevä idea.

***

Onko sinulla ollut lukemiseen liittyviä projekteja tänä vuonna? Miten ne ovat sujuneet?

2 kommenttia:

  1. Onhan noita projekteja: Helmet-haaste tuli maaliin. Sitten on Finlandia-voittajat, Ilta-Sanomien naiskirjailijahaaste, yksi toinen naiskirjalijahaaste, Lumiomenan naiskirjailijat, Keskisuomalaisen 100 kirjaa ja periaatteessa myös oman hyllyn lukemattomat. :D En ole ihan hirveästi tänä vuonna noissa edistynyt, olen lueskellut kaikkea muuta. Jospa ensi vuosi olisi haastevuosi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lukuhaasteet on tosi hauskoja, mutta valitettavan usein ne jäävät kesken tai unohtuvat :D Toivon että saan ensi vuonna käännettyä kurssia sen suhteen!

      Poista