sunnuntai 4. helmikuuta 2018

Mitä luen nyt(#1/2018): Seitsemän sekalaista

Uusi kuukausi, osittain uudet kirjat. Minulla on aina useita kirjoja kesken yhtä aikaa, mutta nyt lista on paisunut turhan pitkäksi. Pyrin lukemaan ainakin puolet tämän postauksen kirjoista ennen seuraavan listan kokoamista. Sen jälkeen yritän myös pitää lukupinon pienempänä, jotta lukeminen nopeutuu. Mutta katsotaan, mitä tällä hetkellä urakoin.

Tenttikirjat




Pop, protesti, laulu - Tarja Rautiainen

Sivulla: 144

Ajatuksia

Teos käsittelee suomalaista populaarimusiikkia ja siinä tapahtuvia muutoksia 1960-luvulla. Aihe on ihan mielenkiintoinen, mutta väitöskirjan rakenne on todella raskaslukuinen. Tutkimuksessa esitellään tutkija toisensa perään, mutta varinaisesta analyysistä en ole toistaiseksi saanut otetta. On vaikeaa hahmottaa, mitä tutkimuksen tekijä itse haluaa aiheestaan sanoa. Tekstissä tulee jatkuvasti vastaan monimutkaisia virkkeitä ja turhia täytesanoja, joista suurimman osan olisi voinut karsia muokkaamatta tekstiä radikaalisti. Onneksi tämän täytyy olla luettu viimeistään keskiviikkona, sillä saan siitä riittävästi motivaatiota puskea itseni tekstin läpi.


Suomalainen estetiikka 1900-luvulla - Useita kirjoittajia (toimittanut Oiva Kuisma)

Ajatuksia

Olen lukenut teoksen loppupäästä yhden artikkelin, joten en voi vielä merkitä varsinaisesti sivumäärää. Lukemani artikkeli oli selkeä ja kiinnostava, mutta muuta en vielä osaakaan kokoelmasta sanoa. 


Muu tietokirjallisuus/non-fiction


FBI: Liittovaltion poliisin historia - Tim Weiner

Sivulla: 76

Ajatuksia: 

Lainasin tämän kirjan jo viime vuonna, mutta jostain syystä en päässyt silloin alkua pidemmälle. En jotenkin malttanut keskittyä siihen, vaikka aihe kiinnostaa minua suunnattomasti. Nyt teos on kuitenkin luettava kahden viikon sisällä, sillä en voi enää uusia lainaa. Olen oppinut jo paljon uutta FBI:sta ja saanut samalla apua oman kirjani kirjoittamiseen. Palaan teokseen vielä! 





Kaunokirjallisuus


City of Heavenly Fire - Cassandra Clare

Sivulla: 214

Ajatuksia

The Mortal Instruments -sarjan päätösosa on Clarea parhaimmillaan. Kirjailija on kehittynyt paljon. Tekstissä on valtavasti tunnetta, sellaista suloista sielun tuskaa. Tapahtumien kurssi kääntyy jatkuvasti uuteen suuntaan, mikä pitää lukijaa tiukasti jännityksessä. Uskon, että luen tämän loppuun viimeistään kuukauden puolivälissä. 


Muukalainen - Diana Gabaldon

Sivulla: 55

Ajatuksia:

Alku on erittäin lupaava! Toivon ehtiväni noin puoleenväliin helmikuun aikana, mutta sekin voi olla liian kunnianhimoinen tavoite. Olen joka tapauksessa iloinen siiitä, että olen vihdoin tarttunut Muukalaiseen.






Kolea talo - Charles Dickens

Sivulla: 25

Ajatuksia: 

Alun perusteella Kolea talo vaikuttaa varsin luettavalta klassikolta. Uskon pitäväni siitä, mutta en varmasti lue sitä kovin nopeasti. 900 sivua runsasta kerrontaa ottaa aikansa. Jos saan luettua neljäsosan helmikuun aikana, olen tyytyväinen.

Kun tein kuolemaa - William Faulkner

Sivulla: 20

Ajatuksia:

Koska Kolean talon lukeminen kestää pitkään, koin parhaaksi tarttua toiseen klassikkoon jotta pääsen niiden kanssa kunnolla alkuun. Olen lukenut kirjasta niin vähän, että ajatuksia ei ole vielä syntynyt. Tavoitteeni on lukea tämä loppuun viimeistään keskiviikkona.


Tässä tämän hetken lukulista. Tekemisen puutetta ei pääse tulemaan ihan lähikoina :D Seuraavan vastaavan postauksen julkaisen noin kahden viikon päästä. Mitä sinä luet nyt?

1 kommentti: