maanantai 31. tammikuuta 2022

Lukulista 2/2022: Ensimmäiset lisäykset

Uuden lukulistan aika tuli nopeasti, mikä ei ole yllätys etenkään alkuvuodesta. Tammikuut tuntuvat kiitävän joka kerta ohi pikavauhtia. Listalle tuli kuitenkin mukavasti vaihtuvuutta, sillä tammikuu oli hyvä kuukausi lukemisen kannalta. Niin kuin edellisellä kerralla, listaan ensin keskeneräiset kirjat ja sitten päivitetyn 20 kirjan listan.

Kesken edelliseltä lukulistalta ovat:

1. Peilikaupunki - Justin Cronin

2. A Game of Thrones - George R.R.Martin

3. Assassin's Blade - Sarah J. Maas

4. Crown of midnight - Sarah J. Maas

5. Rooman portit - Conn Iggulden

6. Älä jää pimeään - Erin Kelly

Tavoitteeni on lukea näistä mahdollisimman monta helmikuun aikana, jotta saan pöydän puhtaaksi roikkuvista kirjoista. Helmikuussa aion aloittaa useita pitkiä kirjoja, joiden lukeminen varmasti venyy maaliskuun puolelle, joten on hyvä saada vanhat pois niiden tieltä.


***

TOP 20


Jos tammikuussa teema oli lukujumista irrottautuminen, helmikuuta voisi sanoa uuden aloittamisen kuukaudeksi. Listalla on useita sarjojen aloitusosia kirjailijoilta, jotka ovat minulle uusia. Tavoitteeni on lukea ainakin muutama aloitusosa alusta loppuun ja aloittaa pisimmät. Myös yksittäiset romaanit ovat suurimmaksi osaksi sellaisilta kirjailijoilta, joiden teoksia en ole lukenut aikaisemmin.

Pidän listalla pisimpään olleet kirjat mahdollisuuksien mukaan etusijalla, mutta ainakin muutama nyt lisättävä kirja pääsee todennäköisesti luettavaksi. Uudet kirjat on lihavoitu, jotta ne erottuvat paremmin.


1. City of Fallen Angels - Cassandra Clare

2. Heir of Fire - Sarah J. Maas

3. Clockwork Prince - Cassandra Clare

4. One Dark Throne - Kendare Blake

5. A Clash of Kings - George R.R. Martin

6. Rajalla - Ally Condie 

7. Meren katedraali - Ildefonso Falcones

8. The 5th Wave - Rick Yancey

9. Muukalainen - Diana Gabaldon

10. Cinder - Marissa Meyer

11. Ship of Magic - Robin Hobb

12. Storm Front - Jim Butcher

13. Half-blood - Jennifer L. Armentrout

14. A Dance of Cloaks - David Dalglish 

15. Äänet - S.K.Tremayne

16. Vaiennettu - Luke Harding 

17. Ei koskaan - Ken Follett

18. Final Girls - Riley Sager

19. Liitu-ukko - C.J.Tudor

20. Kaunasin sivut - Jyrki Erra

***

Genrejen osalta painotus on selkeästi fantasiassa, sillä olen jo pitkään halunnut syventyä siihen. Hyllyyni on vuosien varrella kertynyt paljon fantasiakirjoja, jotka on jo aika ottaa esiin ja lukea. Valitsin listan kirjat huolellisesti, jotta joukossa olisi tarpeeksi variaationta sekä alalajien että pituuden osalta. Osa kirjoista oli listalla jo tammikuussa, mutta en ehtinyt päästä niiden pariin. Helmikuussa teen niistä vielä selkeämmän prioriteetin. Lisäsin listalle myös yhden kotimaisen teoksen ja yhden tietokirjan, jotta lukemisto laajenisi. Tällä tavoin pyrin myös lisäämään intoa lukemista kohtaan.

Onko sinulla suunnitelmia helmikuun varalle?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti