tiistai 14. huhtikuuta 2020

Haaste: 12 tuntia kirjoittamista vuorokaudessa

Camp NaNon ensimmäisenä lauantaina haastoin itseäni ensimmäisen kerran kunnolla ja kirjoitin 12 tunnin ajan vuorokauden sisällä. Näin haasteen alunperin Kate Cavanaughin youtube-kanavalla, mistä olen bongannut muitakin kokeilemisen arvoisia haasteita. Linkkaan videon tähän postaukseen, jotta sen voi halutessaan käydä katsomassa.

Kehitin haastetta varten kuitenkin oman systeemin: kirjoitin kolmen tunnin pätkissä ja pidin jokaisen pätkän välissä tunnin tauon. Lisäksi olin hoitanut kaikki arkiaskareet pois alta etukäteen. Tällä tavalla sain päivään tasaisen rytmin, jonka ansiosta kirjoittaminen eteni sujuvasti ja uupumatta. Viimeisellä kolmen tunnin jaksolla tuli pieni väsähdys, mutta edistystä sekin.

Parasta kokemuksessa oli se, että se teki täydellisen tarinan maailmaan uppoutumisen mahdolliseksi. En ollut aikoihin ollut yhtä sisällä ja kiinni siinä, mihin suuntaan haluan tarinan viedä ja mistä siinä on kyse. Koin myös valtavan määrän tunteita kirjoittaessani: täysi vuoristorata, jonka aikana nauroin, hengästyin jännityksestä, olin onnellinen tai vihainen henkilöiden puolesta ja melkein itkinkin. Haluan lisää tällaisia päiviä!

Sitten niitä sanamääriä:

Lauantai 4.4.

Tunti 1: 150 sanaa
Tunti 2: 100 sanaa
Tunti 3: 150 sanaa

Tunti 4: 150 sanaa
Tunti 5: 100 sanaa
Tunti 6: 200 sanaa

Tunti 7: 100 sanaa
Tunti 8: 350 sanaa
Tunti 9: 100 sanaa

Tunti 10: 50 sanaa
Tunti 11: 50 sanaa
Tunti 12: 50 sanaa

Yhteensä: 1550 sanaa. Tämä on enemmän kuin olen koskaan aikaisemmin kirjoittanut yhden vuorokauden aikana, tai ainakaan tämän kolmen vuoden jakson aikana jolloin olen aktiivisesti pitänyt kirjaa sanamääristä ja tuntimääristä.

Opin tästä kokemuksesta ainakin kaksi tärkeää asiaa.

  1. Pystyn kirjoittamaan paljon enemmän kuin olen tähän asti kuvitellut, jos minulla on tarpeeksi aikaa käytettävissä.
  2. Jos haluan saada paljon sanoja paperille lyhyessä ajassa, uuden kohtauksen tai luvun aloittaminen on hyvä ratkaisu.

Viime sunnuntaina oli tarkoitus tehdä tämä uudelleen, mutta loppujen lopuksi päätin lopettaa kirjoittamisen yhdeksän tunnin jälkeen, jotta luovat akut saivat latautua vähän. Aion ehdottomasti pitää tällaisia täysiä päiviä tulevaisuudessakin ja ehkä seuraavalla kerralla kirjoittaa päiväkirjamaisen postauksen, johon kirjaan ajatuksiani mahdollisimman reaaliaikaisesti. Kirjasin tästä ensimmäisestä säännöllisesti ajatuksia ylös itselleni, mutta niitä olisi hauskaa tallentaa tänne blogiinkin. Jos sellainen kiinnostaa, sen saa kertoa kommentilla!

Ja nyt takaisin itse käsikirjoituksen ääreen: kirjoitan yhden tietyn luvun loppua sellaiseksi, että se sopii yhteen seuraavaa lukua koskevien uusien ideoiden kanssa. Huomenna postaan kolmannen viikon suunnitelmat, joten kannattaa pysyä verkkovirroilla.

#thewritingmustgoon


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti