Sivut

tiistai 1. maaliskuuta 2016

Luettavaa ja blogattavaa(3/2016): Monta soppaa, yksi kauha

Maaliskuun lukulistasta tuli hyvin sekalainen. On fantasiaa, rikoskirjallisuutta ja historiallista fiktiota.
Kirjat valikoituivat ennen kaikkea kahdella perusteella: 1) voinko realistisesti kuvitella pääseväni kirjan pariin maaliskuun aikana ja 2) kuinka pitkään olen aikonut lukea juuri nämä kirjat. Eli, mitä pidempään kirjat olivat mielessäni kummitelleet ja mitä järkevämpiä ne olivat edellisiä listoja ajatellen, sitä todennäköisemmin ne päätyivät listalle. Kaikki listan kirjat ovat myös peräisin omasta hyllystäni - niin kuin itse asiassa edellisten listojenkin teokset. Ajattelin huvikseni katsoa, kuinka pitkälle omat kirjat riittävät. Samalla näen, kuinka paljon lukemattomia kirjoja oikeasti omistan.

Kirjat:
 1. Unite me - Tahereh Mafi (ensimmäinen puolisko)
 2. King of thorns - Mark Lawrence
 3. Epäilys - Stephenie Meyer (uudelleen)
 4. Deadhouse Gates - Steven Erikson
 5. Shadow and Bone - Leigh Bardugo
 6. Pelon huone - Karin Slaughter
 7. Mitä jäljelle jää - Patricia Cornwell (uudelleen)
 8. Mayojen testamentti - Steve Alten
 9. Luostarin varjot - C.J. Sansom
 10. Valkoinen Kuningatar - Philippa Gregory
Lukemisen tavoite maaliskuussa: Saada mahdollisimman monta listan kirjoista alulle + lukea Kuninkaiden koitos loppuun. Tämä tavoite on kyllä todella ympäripyöreä, mutta ainoa järkevä tähän uuteen kuukauteen.

Tekstit:
 1. Beautiful Darkness - Kami Garcia & Margaret Stohl
 2. City of Lost Souls - Cassandra Clare (luin tämän jo aikaa sitten, mutta arvion kirjoittaminen on osoittautunut vaikeaksi. Hmm...)
 3. The Secret of Ella and Micha - Jessica Sorensen
 4. Triptyykki - Karin Slaughter
 5. A Shade of vampire - Bella Forrest
 6. Houkutus - Stepehenie Meyer
 7. Mitä kuuluu? (tajusin jossain vaiheesssa, että en ole pahemmin kirjoittanut blogin ulkopuolisista kuulumisista. Tällaisia postauksia olisi tarkoitus lisätä tulevaisuudessa)
 8. 30 fatkaa minusta (tämän postauksen inspiroi Otto, joka pyörittää aivan mahtavaa matkablogia. Käy tutustumassa, jos matkailu on sinun juttusi!"
 9. Lisää pohdintaa
 10. Koontipostaus
Bloggaamisen tavoite on hyvin samankaltainen kuin viimeksikin: kirjoittaa tekstit mahdollisimman tasaiseen tahtiin ja mielellään valmiiksi asti ennen julkaisupäivää. Nyt on niin paljon meneillään kaikenlaista että kirjoittaminen sujuu vähän tuurilla.

Miltä teidän maaliskuunne näyttää?


4 kommenttia:

 1. Minun suunnitelmani on maaliskuun aikana saada luettua loput diplomikirjat, jotta saan diplomityöt valmiiksi ennen kuin lukio loppuu kokonaan. Luvassa on Nummisuutareita, Astrid Lindgreniä ja Piin elämä, jonka vietävissä olen tällä hetkellä. Lukuintoa tulevaan (tai jo nykyiseen) kuukauteen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin, siinä onkin oma tekemisensä! :D Piin elämä on kyllä jännä. En oikein vieläkään tiedä, mitä ajattelen kirjasta ihan todella.

   Kiitos kovasti ja samoin sinne suuntaan! :)

   Poista
 2. Itse taidan yrittää lukea maaliskuussa edes jotain :D Kirjoitukset tuntuvat syövän kaiken energian tällä hetkellä ja vapaa-aika tahtoo kulua enemmän Netflixiä katsellessa kuin kaunokirjallisuuden parissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voihan kirjoitukset, onneksi ei tarvitse enää ikinä käydä sitä rumbaa uudestaan! :D Mutta lukeminen on aina hyvä juttu, vaikka määrä olisi pieni :)

   Poista