Sivut

perjantai 13. helmikuuta 2015

I am yours - Faith Sullivan

Adam is at crossroads,

He has Katie on his mind and Jada in his bed.

Now with the ultimate choice before him, he must decide between fantasy and reality.

Katie's his dream girl, but Jada's his best friend, his partner. As a paramedic, he's supposed to save lives, not wreck them. Yet his failure to commit leaves a trail of heartache in his wake,

Things come to a head at his brother's wedding when a surprise announcement leaves Adam scrambling to pick up the pieces. Sure, women find his shaggy blond hair and aquamarine eyes irresistible, But to him, sex is nothing more than a means of escape... until it turns into a psychological trap.

His mind is telling him one thing, while his heart is beating another. He's not sure what he wants when it comes to serious relationship. Sorting out his feelings, he finally comes to a startling realization. He is capable of love.

But what if it's too late?

* * *

I am yours alkaa täsmälleen siitä, mihin edellinen osa Come what may jäi. Adam ja Jada ovat tulleet viettämään Brianin, Adamin veljen, häitä, mutta rennosta ja onnellisesta ilmapiiristä ei ole tietoakaan. Brianilla ja hänen tulevalla vaimollaan Kellyllä on vakavia ongelmia jo ennen kuin avioliitto on edes alkanut, Adamin ja Brianin suhdetta painaa inhottava salaisuus, ja hääparin osapuolten sukulaiset ovat autuaan tietämättömiä tästä kaikesta. Kun Adam sitten näkee yhtäkkiä edessään tytön, jolla on sama nimi ja joka näyttää ulkoisesti aivan samalta kuin hänen hiljattain menehtynyt ensirakkautensa, tilanne ei voisi olla huonompi.

Lukijan mieli on romaanin alkutilanteessa yhtä täynnä kysymyksiä kuin romaanin henkilöiden mielet. Kuinka Katie voi olla elossa? Seisooko Adamin edessä sama ihminen, vai huijattiinko Adamia alusta lähtien? Eikö Katie kuollutkaan? Ja miksi Kelly tekee kaikkensa pitääkseen Adamin ja Katien erossa toisistaan?

Harvoin tulee vastaan kirjoja, joiden kanssa olisin ollut näin pihalla. Tilanne, johon Adam ja Jada joutuvat, tuntuu täysin mahdottomalta. Lisäksi se on niin epäreilu, etteivät sanat riitä sitä kuvaamaan. Jada on tehnyt kaikkensa Adamin eteen silloinkin, kun Adam on käyttäytynyt ääliömäisesti, ilkeästi tai välinpitämättömästi. Jada on tukenut Adamia silloin, kun Adam on sekoillut ja kärsinyt. Hän on juuri saanut Adamiin jonkinlaisen yhteyden, mutta tämä hauras side on vaarassa katketa alkuunsa Katien takia. Adamin vanhat tunteet heräävät eloon, mutta mukana on myös valtavasti hämmennystä. Hän yrittää selvittää totuuden, mutta loukkaa samalla Jadaa useammin kuin sielu kestäisi katsoa. Mutta pahin järkytys tulee eteen vasta sitten, kun tilanteen todellinen olemus selviää.

Tätä romaania on todella vaikea arvostella paljastamatta olennaisia osia tarinasta, mutta sanon tämän verran; en hetkeäkään odottanut sellaista selitystä, jonka sain. Selitys on toimiva ja erittäin omaperäinen, mutta järkyttävä. Adam, Katie ja Jada ovat joutuneet erittäin kieron ja itsekeskeisen psykologisen pelin uhriksi. Ammattilaisen toteuttaman psykologisen pelin uhriksi. Luin kirjaa sydän verellä, ajoittain kauhusta kankeana. Jos samankaltaisia kokeita tehtäisiin enemmän... En pysty edes ajattelemaan sitä.

Teoksen ainoa miinus on ajoittainen sekavuus ja jonkinlainen irrallisuus edellisiin osiin nähden. Olisi ollut helpompaa ymmärtää, mitä on meneillään, jos tarinassa viitattaisiin useammin ja täsmällisemmin menneisiin tapahtumiin. Luin tämän päätösosan tosin aika kauan ensimmäisen osan jälkeen, mikä varmasti vaikutti lukukokemukseen. Jos tartutte trilogiaan, älkää siis jättäkö osien väliin kovin pitkiä taukoja.

Mitä teemoihin tulee, Sullivan jatkaa samaa syvällistä linjaa kuin trilogian edellisissä osissa. Vaikka kirja on lyhyt (alle 200 sivua), siihen mahtuu runsaasti ajatuksia rehellisyydestä, uskollisuudesta ja uskottomuudesta, rakkaudesta, salailun vaikutuksista, ihmisen mielen toiminnasta ja psykologisista taidoista sekä lahjana että aseena. I am yours on tarina virheiden tekemisestä ja niiden korjaamisesta, vastuun kantamisesta, pakenemisen turhuudesta ja siitä, mikä on lopulta elämässä tärkeintä. Faith Sullivan todella osaa kirjoittaa myös muusta kuin romanttisista suhteista ja seksistä; hän osaa kirjoittaa elämästä. Tunteellisesti ja älykkäästi. Jos siis kaipaatte laadukasta romantiikkaa, jossa on aidon elämän tuntu, tutustukaa Faith Sullivaniin. Tällaisin rakkauromaaneihin törmää ehkä vain muutaman kerran elämässä.

4,5/5


Edellisten osien arvostelut:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti