Sivut

maanantai 24. helmikuuta 2014

Come what may - Faith Sullivan

Luettuani Faith Sullivanin Heartbeat-trilogian ensimmäisen osan tiesin, että tielleni oli osunut ainutlaatuinen kirjailija. Toinen osa, Come what may, vahvisti käsitystäni. Se on tunteellinen ja älykäs romaani, jonka muistaa pitkään.

Adam on pahasti eksyksissä Katien kanssa tapahtuneen tragedian jälkeen. Hänellä on ongelmia koulussa, hän käyttää holtittomasti alkoholia, kamalat painajaiset saavat hänet pelkäämään nukahtamista ja hän makaa tyttöjen kanssa, joista ei välitä todella. Ystävällinen, suojeleva, rakastava Adam on kadonnut ja tilalle on tullut varjo hänestä - varjo, jonka sydän on särkynyt. Kirjailijan kuvaukset hänen tilanteestaan saavat lukijan todella tuntemaan hänen tuskansa. Tilanteet, joissa hänen mielensä kaaos tulee esille ovat kuin suoraan tosielämästä, taitavasti ja syvällisesti kuvattuja.

Kun Adam tapaa Jadan, uuden työparinsa, hän alkaa nähdä elämässään valoa. Hän pitää kuitenkin Jadaa kiellettynä, koska he ovat työtovereita. Jada puolestaan kamppailee masennusta vastaan ja kantaa mukanaan vaikeaa muistoa. Adam vetää häntä voimakkaasti puoleensa, mutta hän ei ole varma, onko Adam luottamuksen arvoinen. Ymmärsin hänen hämmennyksensä täysin ja toivoin kovasti, että hän oppisi näkemään sen Adamin, joka on piilossa tuskan ja hölmöilyn takana.

Adamin ja Jadan yhteinen matka on nautinnollinen lukukokemus. Se on kivikkoinen ja mutkainen. Ajoittain se on niin vaikea, että se saa melkein itkemään. He kohtaavat yhdessä asioita, jotka voisivat tuhota kaiken mitä heillä on, mutta he jatkavat taistelua ja kasvavat ihmisinä. Rakkaus ei ole koskaan helppoa, eikä Sullivan pelkää osoittaa sitä romaaneissaan. Siksi pidän hänen teoksistaan. Come what may on paljon muutakin kuin romanssi, muutakin kuin tarina rakkauden syttymisestä. Siinä on vakavuutta ja syvyyttä, jonka kaltaista harvoin kohtaa romanttisissa kirjoissa. Se on tunteita herättävä romaani, joka ravistelee lukijan horroksesta ja jonka tapahtumat yllättävät monta kertaa. Erityisesti loppu yllätti minut, en todellakaan osannut odottaa sellaista.

Jos haluaa lukea rakkaustarinan, joka rikkoo kaavoja ja tarjoaa muutakin kuin satumaisen onnellisia loppuja, suosittelen tutustumaan Faith Sullivanin tuotantoon. Elämänmakuinen ote rakkaustarinoihin on hänen tavaramerkkinsä.

4,5/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti