Sivut

keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Heartbeat - Faith Sullivan

Adam and Katie are afraid of love.

She carries the scars of a first kiss gone terribly wrong. 

He uproots his life the flee the stinging betrayal of an ex. 

When trust is no longer an option, all romance is suspect.

As a young paramedic, Adam rescues people for a living but cannot save himself. Katie, just out of high schoolm struggles with a tortured home life she cannot escape.

Everything changes when Katie hops into the front seat of Adam's ambulance. Overwhelmed by what they are feeling, neither possess the confidence to make the first move. They walk away from each other, full of regret.

To find her, Adam risks his future. To be with him, Katie sacrifices her security.

Little do they know, what little time they do have, is being measured by a heartbeat that is slowly dying out.

Voi miten kaunis ja surullinen tämä tarina on! Pidin tästä valtavasti erityisesti henkilöiden ja tapahtumien tunnepitoisuuden vuoksi. Ilahduin myös yllätyksestä, jonka romaanin alku tarjoaa.

Romaanin rakastavaiset, Katie ja Adam, ovat ihania ja samastuttavia persoonia. Katie kärsii sulkeutuneen, katkeroituneen isän käytöksestä ja Adam parantelee petetyksi tulemisen aiheuttamia haavoja. Nämä vaikeat elämänkokemukset yhdistävät heitä tuovat esiin heidän luonteitaan. Kirjailija kertoo heistä uusia asioita kohtaus kerrallaan, mikä sopii tarinaan hyvin. Adam ja Katie kokoavat ajatuksiaan ja käsittelevät tunteitaan realistisessa tahdissa - hitaasti. Vaikean ja pitkän tien kuljettuaan he saavat mahdollisuuden olla yhdessä, ja silloin heidän tunteensa syttyvät täyteen liekkiin.

Suru on läsnä Katien ja Adamin suhteessa yhtä voimakkaasti kuin rakkaus. On riipaisevaa lukea vaikeuksista, joita he joutuvat kohtaamaan; erityisesti epäoikeudenmukaisesta kohtelusta, jota he saavat osakseen eri tahoilta. Heidän tarinansa vetoaa ennen kaikkea tunteisiin ja jättää loputtuaan lähes tyhjän olon - kaikki ajatukset katosivat päästäni joksikin aikaa sen jälkeen, kun olin lukenut viimeisen sivun. Vaikka arvasin, kuinka romaani loppuu, loppu oli silti shokki ja melkein nosti kyyneleet silmiini.

Pidin kovasti myös siitä, että teos on kirjoitettu sekä Katien että Adamin näkökulmasta. Näkökulmien vaihtelu tuo heitä lähemmäs lukijaa ja saa tapahtumat tuntumaan hyvin todellisilta. Tunsin enemmänkin eläväni heidän kanssaan kuin lukevani kirjaa heidän elämästään. Heartbeat on hieno esikoisromaani, jonka luen mielelläni uudelleen jonkin ajan päästä.

4/5


Kirjailijan blogiin löydät tiesi tästä: Fait Sullivan writes

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti